Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Egészségtelen a zsírdús,...

Egészségtelen a zsírdús, alacsony szénhidrátos táplálkozás?

Figyelt kérdés
Milyen hosszútávú következményei vannak?
jan. 11. 17:48
 1/6 anonim ***** válasza:
45%

Azt úgy híják, hogy ketogén.

Önmagában tudtommal hosszú távon sem káros, de nem ajánlott, mert az ember alapvetőn a szénhidrátos táplálkozással működik.

jan. 11. 17:55
 2/6 A kérdező kommentje:
Nem csak a ketogén, van ilyen sima szénhidrát szegény diéta, amibe 100 gr fér bele max.
jan. 11. 17:56
 3/6 anonim ***** válasza:
35%

Ez egyéni preferencia kérdése.

Szerintem senki sem bírja az aránytalanságot egyikből sem, én legalább is így sejtem.

Nekem ez a ch-szegény diéta elsőre hülyeségnek tűnik, fogyni nem a makrók, hanem a kalória megvonásával kell, ha esetleg ezért kérdezed.

jan. 11. 17:59
 4/6 anonim ***** válasza:
54%
Ha a napi zsírbeviteled rendszeresen 1,0 g/tskg fölött van, aminek jelentős része ráadásul telített/transz zsír, az értelmetlen szénhidrátcsökkentés következményeként pedig rostban és mikrotápanyagokban gazdag élelmiszereket eliminálsz az étrendedből, annak könnyen kardiológiai, onkológiai, gasztroenterológiai és egyéb hátulütői lesznek.
jan. 11. 17:59
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

100 gramm nem eszelősen alacsony szénhidrát bevitel. Ezzel még csak csökkentett szénhidrát tartalmú diétán vagy. Ha jól válogatod meg a szénhidrátforrásaidat, ennyi hosszútávon is elég az egészséghez.

100g széhidrát az kb. napi két kiló paradicsom, vagy több mint másfél kiló kelkáposzta, vagy fél kiló krumpli, vagy három kiló retek, vagy egy kiló sárgarépa, vagy két és fél kiló zöldbab, vagy másfél kiló brokkoli.

Ha gyümölcs fronton nézzük, akkor több mint 1 kiló őszibarack, vagy 70 deka cseresznye, vagy 90 deka alma, vagy több mint 1 kiló narancs, vagy 90 deka kivi, vagy fél kiló banán, vagy több mint egy kiló áfonya, vagy 2 kiló málna/egres/szamóca vagy 1 kiló ribizli.

Vagyis azért elég jó változatosságot fenn lehet tartani ennyi szénhidrátból, de a magas hozzáadott cukortartalmú feldolgozott ételeket, tésztákat és a pék és cukrász árukat többé-kevésbé fel kell adni. Azokkal nagyon könnyen megszalad a szénhidrát.

jan. 11. 22:05
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
A túlzott zsírfogyasztás sohasem volt egészséges, mint ahogy a magas szénhidráttartalmú sem.
jan. 12. 02:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!