Ha egészségtelen ételeket fogyasztok, minden rendben - viszont, ha egészségeseket, gond van. Mi lehet a baj velem?
Egészséges alatt sok zöldséget, rostos ételeket értek, gyümölcsök, efféle. Ilyenkor összevissza puffadok, elég híg is a székletem, naponta többször is akár - pedig nagyon szeretem őket.
Ellenben, ha egészségtelen(nek kikiáltott) ételeket fogyasztok, azaz sok vörös húst, jó fűszeresen, csípősen, szénhidrátokkal (fehér kenyér-féleségeket, krumpli stb.), cukros dolgokat, minden a helyére kerül, és jól érzem magam.
Amivel még semmi gondom, azok a tojásos, illetve (tehén)tejes, tej-alapú ételek.
Létezik olyan, hogy a legtöbb zöldség, illetve gyümölcs-félére érzékeny vagyok? Vagy valamilyen szinten ez normális (bab, borsó, káposzta) után?
Normális.
Nincs egyensúly az étrendedben. Egy tányérnak úgy kéne kinéznie, hogy 50% zöldség/rost, 25% hús, 25% köret (rizs, krumpli stb.)
Most ha te eszel egy valag húst krumplival egy hétig, utána egy hétig babon, meg salátán élsz, persze, hogy hülyét kap a bélflórád és rommá fingod magad...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!