Mi az egészségtelenebb? Pálmaolaj vagy a nátrium glutamát?
Egyikről sincsenek még érdemi és hosszútávú kutatások. Nyilván a pálmaolaj szimpla zsír, melynek van egy egészségügyileg ajánlott maximális beviteli határértéke (1,0 g/tskg), viszont a pálmaolaj alapvetően egy többszörösen telítetlen PUFA zsír, tehát dietetikailag nem a legproblémásabb makrotápanyag, az biztos.
A nátrium-glutamát is egy akár természetesen is megjelenő vegyület különböző élelmiszerekben, akár zöldségekben, gyümölcsökben is. Itt inkább az a kérdés, hogy mekkora belőle az a dózis, ami még nem okoz semmilyen fiziológiai mellékhatást, viszont ezt a maximális dózist a vizsgálati anyagok még nem tudták egyértelműen megállapítani. Maradjunk annyiban, hogy van a pálmaolajnál és a nátrium-glutamátnál problémásabb összetevő a világon.
4-es: nincs azért mindenben nátrium glutamát, de érdemes elolvasni az összetevők listáját, hátha igaz...
Vegyél csirkemellet, fűszerezd be, süsd ki sütőben egészben.
Lehűtve úgy szelhető, mint a szalámi, el is áll addig míg egy bontott felvágott, es abban csak az van, amit te akarsz.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!