A margarinok egészségesek vagy egészségtelenek? Indoklást, magyarázatot is írj, kérlek, ez érdekel!
Vagy nagyok a különbségek az egyes termékek között?
Melyik lehet a legegészségesebb? Ha van olyan.
A margarin egészségesebb mint a vaj, az 1-es jól leírta a lényeget. Állati zsiradékok a "rossz" koleszterinszintet emelik, egyszer-egyszer lehet fogyasztani őket, de mindennapos használatuk nem javasolt.
A margarinok között a light/csökkentett zsírtartalmúak, nem sózottak, Omega 3/6 tartalmúak és/vagy különböző növényi olajokból készültek a legegészségesebbek.
Nem egészségtelen. Lehet egy egészséges táplápkozás része. De az minden zsirra igaz hogy kise mennyisegben szukseg vannra es nagy mennyisegben nem ajanlott.
Margarinok kozott nincs kulonbseg. Regen voltak a feldolgozas miat5 olyanok amikben sok volt a transzzsirsav. Ezt ma mar torveny korlatozza.
Szoval minden zsiradek kell vegyesen, kis mennyiseg.
De jobban jarsz ha teljes ertekunetelekbol viszed be. Pl humuszbol. Abban is van olaj csak mellette ott a rost, vjtaminok stb. A margarin lenyegeben ures kaloria
Ha tudnád, hogyan készül a margarin, meg az alapjául szolgáló étolaj, akkor lehet nem tennél fel ilyen kérdést.
Nincs jó margarin. Addig nem káros, amíg a csomagolásban van.
Vajat, és állati zsírt kell enni, és főzéshez használni. A növényi olajokat pedig magokból célszerű bevinni, esetleg sima préselt olajat öntetként.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!