Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Pénzkérdés az egészséges étkezés?

Pénzkérdés az egészséges étkezés?

Figyelt kérdés

Ti mit gondoltok erről?

Sokba kerül egészségesen étkezni?

Én egyedül élek és szeretnék kb 10kg fogyni.

200 plusz felett keresek.

Ebből simán lehet finanszírozni egy egészséges étrendet, nem? Amellyel ugye fogyni is tudok ugye.

tegnapelőtt 13:45
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
55%
Igen, de ha figyeled az akciókat, ebből ki tudod hozni, de tény, hogy az egészséges ételek sokkal drágábbak, csak nézd meg a zöldségek, gyümölcsök árát 1 kg alma 600 ft-nál kezdődik, ha nem akciós, banán 800 ft, sárgarépa 600 ft, petrezselyem 1500 ft, stb. most csak néhány alapdolgot soroltam fel, gagyi parizert kapsz 600 ft-ért sonka kilója 5000-nél kezdődik. Sajtok, sovány húsok, halak ára az egekben.
tegnapelőtt 13:58
 2/20 A kérdező kommentje:
Egyes: Teljesen igazad van:(
tegnapelőtt 13:59
 3/20 anonim ***** válasza:
89%

"Pénzkérdés az egészséges étkezés?"

A junk/trash/fast food sem olcsóbb.

"szeretnék kb 10kg fogyni"

Fogyáshoz kalóriadeficit szükséges. Az egészséges étkezés egy sokkal tágabb dimenzió.

"200 plusz felett keresek. Ebből simán lehet finanszírozni egy egészséges étrendet"

Ez az egyéb kiadásaidtól függ, de ha nincs pénzed ételre, az súlyos probléma. Számomra elképzelhetetlen, hogy ebben a gazdasági helyzetben bárki meg tud élni 300 ezer forint alatti bevételből, de volt nekem is olyan időszakom, amikor nagyon alacsony volt a jövedelmem, mégis a dietetikai alapelveknek megfelelően tudtam étkezni.

tegnapelőtt 14:03
 4/20 A kérdező kommentje:

Hármas: Pedig simán meg lehet élni lásd: én is élek még.

Lakbérem 30 ezer (egyik rokonom házában élek azért ilyen alacsony)

Vízszámla: 1700 körül szokott lenni

Villany: 6-7 ezer körül

Gáz: szintén

Net: 4800Ft

Plusz még van Netflix és Apple music előfizetésem és ennyi szóval meg lehet élni.

tegnapelőtt 14:10
 5/20 anonim ***** válasza:
70%
Tök jó! Akkor az egészséges étkezés (jelentsen számodra bármit ez a Nők Lapjás fogalom) megvalósítása sem lesz probléma. Hajrá!
tegnapelőtt 14:11
 6/20 anonim ***** válasza:
73%

Ha nagyrészt növényi étrendre állsz át, akkor jóval olcsóbban meg lehet oldani az egészséges étkezést, emellett a kalóriadeficitet is könnyebb tartani, mert a zöldségfélék kifejezetten laktatóak.

Aki nem hiszi: több éve eszem csak növényi élelmiszereket (egészségügyi okokból), és írom, mibe kerülnek ezek, illetve a páromnak mennyibe kerülnek a tej-tejtermék-tojás-húsfélék. Az eredmény az, hogy a növényi élelmiszerek kb ugyanannyi, mint a páromnak az extrák, a növényes ételekböl ö is eszik.

Ebböl egyértelmü, hogy a csak növényi étrend maximum fele annyibe kerül, mint egy vegyes étrend, és megfelelöen összeállítva egészséges is.

tegnapelőtt 14:35
 7/20 A kérdező kommentje:
Hatos: Számomra ez nagy dolog szóval ügyes vagy! Mármint nem tudom le tudnék-e mondani pl. a csirkemellről vagy a halról:(
tegnapelőtt 15:28
 8/20 anonim ***** válasza:
88%

"nem tudom le tudnék-e mondani pl. a csirkemellről vagy a halról"

Ha még halakra is rendszeresen van pénzed, akkor miért aggódsz? Esetedben nem a pénzzel van gond, hanem az akarattal. Étkezz normálisan, ne a szar kajákat részesítsd előnyben, és minden rendben lesz. Ennyi az egész.

tegnapelőtt 15:35
 9/20 anonim ***** válasza:
68%

"200 plusz felett keresek."

Az azért elég szerény fizetés.

tegnapelőtt 15:48
 10/20 anonim ***** válasza:
0%
Nem nagyon. Fogyás nem az egészséges étkezést jelenti. Élhetsz te csipszen meg hambin is, csak nem szabad annyit enned belőle, hogy túllépd a megengedett kalóriát. Az egészséges étkezéshez nem elég a 200 nettós kis állami béred, még úgy se, hogy a rokonnak fizetsz, akinél adományból laksz.
tegnapelőtt 15:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!