Mivel helyettesítsem a cukrot, ami finom is és egészséges is?
Még csak sejtem, hogy a vércukrom ingadozik, azért vannak panaszaim egy ideje. Megyek majd dokihoz és vérvételre is.
Addig is szeretnék változtatni az étrendemen.
Pl kávéba mit tegyek cukor helyett? Valamit muszáj...
Ha rámtör az édes utáni vágy (kb minden nap többször, igen erősen) mit fogyasszak, ami enyhíti ezt?
Tapasztalatlan vagyok ezen a téren.
Köszi, ha segítesz pár tanáccsal.
A kávét kis tejjel iszom. Édességvágy esetén, ha reális az időpont egy kiétkezéshez, megeszek egy almát vagy körtét. Minden étkezés előtt 20 perccel iszom egy pohár vizet. Tk kenyeret reggelizek. Édes folyadékot max két hétben egyszer iszom.
Igyekszem sokat mozogni.
Gyalog járok mindenhova, ha lehet. Kutyával egy óra séta délután. Itthon torna, vagy amolyan turbó takarítás.
"kávéba mit tegyek cukor helyett? Valamit muszáj..."
Nem muszáj. Te személyesen nem szereted a kávét feketén, de ettől még nem muszáj. A feladat, hogy megszeresd a kávét cukor nélkül. Ez megszokás kérdése is. Ha elszoktatod magad az édestől, akkor néhány hét után az igényed is csökkenni fog rá. Például a kávé ízleni fog akkor is, ha cukor helyett csak egy csöpp tejet löttyintesz bele.
"Ha rámtör az édes utáni vágy (kb minden nap többször, igen erősen) mit fogyasszak, ami enyhíti ezt?"
Valamit, ami kevésbé édes, mint amit eddig fogyasztottál és abból is kevesebbet. Én is fel tudtam zabálni 20 deka Pilóta vaníliás karikát egy ültő helyemben, ma meg beérem 20g 90%-os kakaó tartalmú étcsokival is és azt is édesnek érzem.
A szervezet alkalmazkodik az étkezési szokásaidhoz, ahhoz lövi be az "alap" szintet, a különböző dolgok elfogyasztására adott dopaminválaszt. Ez az, amit le kell dolgoznod, amit csak önuralommal lehet. Néhány hét, esetleg egy-két hónap, amíg ez változik, addig tűrni kell, utána csak fenntartani.
Mézzel semmiképpen, abban is cukrok vannak.
Én a GLICIN-t javaslom, az egy aminosav és édesítő is egyben, de szénhidrát nincs benne. Bioboltokban vagy webáruházban tudod megvenni. Számtalan előnyös hatása van, pl. csökkenti a vércukrot.
Bár mondjuk kávéban elég rossz íze van, én csak teába szoktam tenni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!