Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Mit tehetek a túlzott vízfogya...

Mit tehetek a túlzott vízfogyasztás ellen, illetve mi állhat a háttérben?

Figyelt kérdés
Napi 5 liter elvileg halálos is lehet, én figyeltem sokáig és napi 8-10 liter is lement. Átlagos testalkatú vagyok, ha elkezdtem drasztikusan csökkenteni a kalória bevitelem, akkor lement 5-6 literre. Folyamatosan szomjas vagyok, de ennek már 10 éve legalább. Évente nézetek kétszer vérképet, adok is vért. Ezen a nyáron egy baráti nyaraláson vettem részt, ahol a barátaim elhűltek, hogy mennyit iszom. Ők világítottak rá arra, hogy ez nem normális és veszélyes. Cukrom rendben, de elmentem egy 5 pontos terheléses cukor és inzulin vizsgálatra és két nagy laborom volt a nyáron. Vérnyomásom rendben de néztünk egy egész napos halteres figyelést is. Semmi! A házi orvosom szerint nyugodjak le és figyeljek a só bevitelre. Nem sózok de eszem pl chipset pár hetente meg ilyeneket. Inkább fűszereket használok. Mi lehet a gond? Veszélyes ez? Sportolok, azt nem írom hogy egészségesen étkezem de igyekszem a feldolgozott élelmiszereket pár hetente enni csak. Ismert betegségem nincs. Valaki hasonló cipőben?

szept. 6. 21:02
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
185/85
szept. 8. 19:07
 12/15 anonim ***** válasza:
47%
Mivel konkrét infó nincs arról, hogy hány éves a kérdező, így egy 25 - 30 éves férfira vetítve normálnak tekinthető a testalkat, így még komolyabban elgondolkodtató, hogy akkor mégis valami gáz lehet. Sokat törtem a fejem... Őszintén szólva csak a vesékre tudok gondolni, illetve az azokhoz közel álló Nátriumszintre... Szérumból nézhető, így a vérvétel célzottan pontos képet adhat, kiegészítve az ultrahanggal. A kérdező által írottak szerint, sokat iszik és sokat is vizel - mivel kijön, vizesedés nem fog jelentkezni, viszont szomjas - de a szervezet már hozzászokott, így nem képes különbséget tenni a szomjúságérzet és szomjúságérzet között. Ugyanakkor, ahogy korábban is feltételeztem, ez polidipszia lesz; hormonális változások esetén produkálhat ilyesmit. A cukorbetegség kizárt, csak a vesékre tudok gondolni, ebben viszont a dokik fognak tudni segíteni...
szept. 8. 21:00
 13/15 A kérdező kommentje:

42F

Köszönöm szépen, megyek tovább magánban a javaslatok szerint, köszönöm még egyszer mindenkinek :-)

szept. 9. 12:28
 14/15 anonim ***** válasza:
#13, Szívesen, remélem minél előbb kiderül majd, mi okozza ezen fura dolgot Önnél. :)
szept. 9. 12:49
 15/15 anonim ***** válasza:
"Önnél" 😂😂
szept. 9. 18:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!