Hogyan oldhatnám meg a vízfogyasztást?
Ne fél litereket igyál!
Minden órában 2-3dl, az bőven elég.
Az elején lehet tőle hányingered, mert nem vagy hozzászokva, ez majd rendeződik, emiatt ne hagyd abba, mert a 2-3liter a normális, nem a 0.5!
Nekem sokat segített a szívós ital. Szívós üvegből vagy kancsó+szívószál. Mert odateszem a mellkasom elé az asztalra, aztán pár percenként csak kb 5 centit mozdítom a számat, lehajolok és beleszívok. Most már észre se veszem, automatikusan csinálom.
Ha otthon dolgozol, akkor esetleg Decathlonos víztasak (nem tudom a nevét) is lehet jó. 1 vagy 2 literes, a bicikliseknél meg a kirándulásnál lehet kapni. Egy ideig azt használtam, de akkor folyamatosan a számban volt a cső. Ott az a baj, hogy ha le akarod tenni a csövet, akkor figyelj arra, hogy csukd be a száj részét mert különben elöntöd vízzel a környezeted (igen, megtörtént velem).
Vannak újrahasznosítható szívószálak, pl én az enyémet már évek óta használom. Egyszerűen kimosom kefével és jó megint. Annyi, hogy nem ajánlom a fém verziót, mert átveszi az ital hőmersékletét.
A szívóhatásról nem találtam semmilyen információt, tudnál kérlek belinkelni erről valamit?
Amit találtam a szívószál negatív hatásáról:
1. Igaz, hogy az elülső fogak így nem színeződnek be (pl kávé), de a hátsók igen.
2. Nagyobb az esélye, hogy a hátsó fog kilyukad, ha cukros a lötyi, mert mindig odamegy a cukros ital.
3. Ha fém vagy üveg a szívószál, akkor annak koccanása a foggal problémát okozhat.
4. "cigis" szájat tud csinálni, ami tulképp ráncok a szájon.
Mind ez (kivéve a 3.) csak hosszútávú használat után lép fel és az első kettő csak akkor, ha kávé/teát, illetve cukros lötyit iszik a kérdező.
Ne egyszerre fél litert akarj, meg összesen nem is feltétlen kell 3l szerintem. Vagyis nem mindenkinek.
Telefonra van alkalmazás, ami időnként emlékeztet. És ki is számolhatod, hogy a te koroddal, súlyoddal, aktivitásoddal, stb, mennyire van szükséged. Nekem eleinte ez segített, egy idő után magadtól is könnyebben megy.
Vagy sima víz helyett igyál üres gyümölcsteát, esetle citromos vizet, gyenge szörpöt. Hátha ez is segít (persze a cukrossal óvatosan).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!