Szerintetek jó rengeteg folyadékot fogyasztani?
Az orvostudomány szerint JÓ. Nekem eléggé nehezen ment az átszokás, az elején én is rengeteget jártam a vécére, de aztán valahogy már nem. Viszont azt megfigyeltem, hogy amíg napi 5 dl folyadékot ittam, addig sose voltam szomjas, amikor elkezdtem letolni a litereket, állandóan döglöttem a szomjúságtól.
Én csapvizet iszom, vagy - lehetőleg koffeinmentes - teákat. Voltam egyszer egy tanulmányi kiránduláson egy szeméttelepen meg egy szelektív hulladékválogatóban, azóta nem bírok levenni PET palackot a polcról... Úgyhogy palackos víz szóba sem jöhet. Különösen nem külföldről importált víz, már bocs, de ez egészen abszurd. Szakmai szempontból Magyarországon vannak a legjobb ásványvizek (csak kár, hogy műanyagban árulják őket), amikor átvettük az EU skáláját ásványvízre, baj volt, mert addig Magyarországon csak a minimum 1000 mg/L oldott ásványi anyag tartalmú vizeket lehetett ásványvíznek nevezni és akkor jön egy ilyen olasz vagy francia víz, ami majdnem olyan híg, mint a desztillált... Ja és még átutazik fél Európán, hogy minél nagyobb környezetszennyezést vigyen véghez.
Ilyen csökkent ásványianyag tartalmú vizet már csak azért sem vedelnék csőstül, mert statisztikák szerint a 'keményebb' vizű területeken kevesebb a szív- és érrendszeri megbetegedések aránya.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!