Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Szerintetek jó rengeteg...

Szerintetek jó rengeteg folyadékot fogyasztani?

Figyelt kérdés
Mostanában rászoktattam magam a napi 2 és 1/2 liter, 3 liter víz elfogyasztására. Továbbá ha valaki szintén sok vizet fogyaszt, milyen vízből viszi be a napi szükségletét? Én a szénsavmentes Nestlé-t szeretem.

2019. nov. 30. 12:27
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
2-3 literig még jó de annál többet inni nem tanácsos ha nem vagy kitéve nagy fizikai megerőltetésnek. Én nem iszom annyit mert nem túl kényelmes óránként wcre járni.
2019. nov. 30. 12:50
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Az nem sok. Ez a normalis. Nekem sikerült ràszoknom, hogy napi 4-5l vizet simán megigyak. Amúgy csak sima csapvíz és kész.
2019. nov. 30. 12:51
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Sok a 4-5 liter, felhígítja a véredet. Vedd vissza 3 literre.
2019. nov. 30. 12:52
 4/7 anonim ***** válasza:
24%
Egy ökör sem iszik erőszakkal sokat.
2019. nov. 30. 13:35
 5/7 A kérdező kommentje:
Én már elég könnyen elfogyasztom az akár 3 liter vizet is egy nap, nem esik erőszakkal. Csak ahhoz képest tűnik rengetegnek, amennyit kb 1 éve fogyasztottam.
2019. nov. 30. 13:59
 6/7 anonim ***** válasza:
32%

Az orvostudomány szerint JÓ. Nekem eléggé nehezen ment az átszokás, az elején én is rengeteget jártam a vécére, de aztán valahogy már nem. Viszont azt megfigyeltem, hogy amíg napi 5 dl folyadékot ittam, addig sose voltam szomjas, amikor elkezdtem letolni a litereket, állandóan döglöttem a szomjúságtól.

Én csapvizet iszom, vagy - lehetőleg koffeinmentes - teákat. Voltam egyszer egy tanulmányi kiránduláson egy szeméttelepen meg egy szelektív hulladékválogatóban, azóta nem bírok levenni PET palackot a polcról... Úgyhogy palackos víz szóba sem jöhet. Különösen nem külföldről importált víz, már bocs, de ez egészen abszurd. Szakmai szempontból Magyarországon vannak a legjobb ásványvizek (csak kár, hogy műanyagban árulják őket), amikor átvettük az EU skáláját ásványvízre, baj volt, mert addig Magyarországon csak a minimum 1000 mg/L oldott ásványi anyag tartalmú vizeket lehetett ásványvíznek nevezni és akkor jön egy ilyen olasz vagy francia víz, ami majdnem olyan híg, mint a desztillált... Ja és még átutazik fél Európán, hogy minél nagyobb környezetszennyezést vigyen véghez.

Ilyen csökkent ásványianyag tartalmú vizet már csak azért sem vedelnék csőstül, mert statisztikák szerint a 'keményebb' vizű területeken kevesebb a szív- és érrendszeri megbetegedések aránya.

2019. dec. 1. 00:17
 7/7 mexikoi86 válasza:
50%
szerintem jó! van aki ennél több vizet fogyaszt naponta edzéshez munkához fogyókurához. de a 2.5 3 liter kicsivel több mint a nagyátlag. legroszabb esetben töbet pisilsz a nagyátlagnál!:) fizikai megeröltetésnél kivánja szervezet mivel kiizadod amit pótolni kell ojankor érdemes a vizen kivül egypár ásványi anyagot is bevinni mert az izadságal az is távozik de jószerivel hejes táplálkozásal a szükséges menyiséget elfogyasztod..:)
2019. dec. 18. 00:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!