Mennyi az ideális vízfogyasztás naponta?
Figyelt kérdés
Mindenhol azt javasolják,hogy sok vizet igyunk. Viszont olyat is hallani,hogy ez csak az ásványvíz gyártó cégek lobbija,hogy minél többet vásároljunk,meg kimosódnak a vitaminok,ásványi anyagok a szervezetből. Én pl téli időbe,ha megiszok napi 2-3 l ásványvizet amit sok helyen javasolnak,kb óránként vagy sűrűbben vizelnem kell,szerintem az már túlzás. Ha akkor iszok amikor megkívánom akkor kb napi 4-5ször kell vizelnem,de akkor kb 1-1,5l fogyasztok el.Akkor melyik lehet az ideális?2017. nov. 28. 09:17
1/5 SPetra99 válasza:
1l vizet ajánlanak 20kg-onként
2/5 anonim válasza:
Nem könnyű kérdés. Sok mindentől függ, neked mi a jó: fizikai aktivitás, levegő páratartalma, hőfok, miket és mennyit eszel, egyszerre mennyit pisilsz. Van, aki szerint az a jó, ha halványsárga a vizelet, de ezt pl. vitaminszedés is befolyásolhatja. Én úgy gondolom, hogy 4-5 pisilés/nap mellett annyira nem lehetünk kiszáradva (de ez csak az én véleményem). Én ételekből kb. 1 liter vizet veszek magamhoz, mellé hideg időben kb. 1 liter vizet iszom (ennek fele ásványvíz, fele gyógytea). Többet nem kívánok, erőltetni pedig nem akarom. Ha lenne a közelemben kristálytiszta hegyi patak, lehet, hogy többet innék.
3/5 anonim válasza:
Amennyit a szervezet megkíván.
1 litert 20 kg-onként meg kb a 40 kilós lánykák isznak, 100 kilósan pl senki sem fog napi 5 liter vizet vedelni.
4/5 anonim válasza:
2.5-3 liter egy normál testalkatú felnőtt napi szükséglete. Ebbe beleértendő a leves kávé és a levegő páratartalmából felvett víz is (légzéskor)...stb. Persze ez egyénenként függ a folyadékháztartástól és a fizikai aktivitástól. De kb. az optimális mennyiség ennyi. Az sem szentírás hogy mindennap legalább ennyi csupán átlagérték. Természetesen napi szinten akár 15-20%-nyi eltérés is lehet a körülményektől függően. A gonosz ásványvízgyártó lobbit felejtsd el és a vitaminok kimosódását is. :-) Szervezetünk annál sokkal jobban működő rendszer. Az agy ostobasága tudja csak tönkretenni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!