Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Mit tehetek a túlzott vízfogya...

Mit tehetek a túlzott vízfogyasztás ellen, illetve mi állhat a háttérben?

Figyelt kérdés
Napi 5 liter elvileg halálos is lehet, én figyeltem sokáig és napi 8-10 liter is lement. Átlagos testalkatú vagyok, ha elkezdtem drasztikusan csökkenteni a kalória bevitelem, akkor lement 5-6 literre. Folyamatosan szomjas vagyok, de ennek már 10 éve legalább. Évente nézetek kétszer vérképet, adok is vért. Ezen a nyáron egy baráti nyaraláson vettem részt, ahol a barátaim elhűltek, hogy mennyit iszom. Ők világítottak rá arra, hogy ez nem normális és veszélyes. Cukrom rendben, de elmentem egy 5 pontos terheléses cukor és inzulin vizsgálatra és két nagy laborom volt a nyáron. Vérnyomásom rendben de néztünk egy egész napos halteres figyelést is. Semmi! A házi orvosom szerint nyugodjak le és figyeljek a só bevitelre. Nem sózok de eszem pl chipset pár hetente meg ilyeneket. Inkább fűszereket használok. Mi lehet a gond? Veszélyes ez? Sportolok, azt nem írom hogy egészségesen étkezem de igyekszem a feldolgozott élelmiszereket pár hetente enni csak. Ismert betegségem nincs. Valaki hasonló cipőben?

szept. 6. 21:02
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%

Meg kéne nézni tud e koncentrálni a veséd.

ADH hiány ?

szept. 6. 21:13
 2/15 anonim válasza:
14%
Az országos vízfej tehet róla.
szept. 6. 21:16
 3/15 anonim ***** válasza:
Igazából polidipsziának hangzik, de ha a doki, illetve a vérvétel szerint nincs gáz, akkor szuper, ám azért egy Ultrahang lehet érdemes lenne a veséket illetően. Személyesen nem voltam ilyen cipőben, de egy rokonom igen. Ő is folyamatosan kívánta a folyadékot. Először volt kislaboron, kardiológián...cukorbetegség irányába indultak el, mert száradt a szája mellette, de annak az értéke normál volt. Aztán felmerült, hogy a vesével akadhat gubanc, csináltak egy - két tesztet, aztán készült egy nagylabor, ott már elég fura értékeket mutatott a lelet a veséket illetően, az UH mellett. Nem drasztikusan, de ez állt a fokozott folyadékfogyasztás okában.
szept. 6. 21:24
 4/15 anonim ***** válasza:
100%
Azt nem irtad, hogy mennyit vizelsz. Mert ha tenyleg olyan sok megy be naponta, annak ki is kell jonnie, ha csak nem izzadsz mint egy lo.
szept. 6. 21:36
 5/15 anonim ***** válasza:
#4, Igen - igen, ez egy jó meglátás. Ha a bevitt mennyiség ki is jön valamilyen formában - vizelet, izzadság - akkor egy fokkal kisebb a gubanc. Viszont, ha nem távozik, akkor valahová mennie kell a víznek, ami ilyen mennyiségnél szinte fix, hogy meglátszódna.
szept. 6. 22:36
 6/15 anonim ***** válasza:
4. vagyok. Igen, odemasodna az egesz teste es felpuffadna, es az agytorzsi legzokozpont is komprimalodna az oreglyukba eroteljes odemasodas eseten, rovid uton belehalna. Mivel a hugyholyag tarolokapacitasa viszonylag kicsi a 7-8 literhez, rengetegszer kellene pisilnie is. Lehet, hogy a kerdezo csak hantazik, szorakozio vagy fogalma nincs az urmertekekrol.
szept. 6. 23:58
 7/15 Ypszilon1980 ***** válasza:
100%
Ha sportolsz, akkor lehet amiatt, de arra figyelni kell, hogy ásványi anyagokat is vigyél be, mert ha hiány van, akkor amiatt is lehet ez, de 8-10 liter akkor is sok, az egyáltalán nem normális és ne csak víz legyen.
szept. 7. 10:13
 8/15 anonim ***** válasza:
3-as vagyok. Szerintem, érdemes lehetne egy naplót készíteni, hogy biztosan 8-10 liter-e az az elfogyasztott folyadék. Ez úgy lenne a legegyszerűbb, hogy mikor a kérdező szomjas, akkor a folyadékot egy adott pohárba tölti. Majd egy napon keresztül jegyzi az elfogyaszott mennyiséget a pohár deciliter száma szerint, azt pedig összeadja. Nem elképzelhetetlen, hogy megvan a 10 liter /nap, de elég nehéz elképzelni. Hiszen, a legtöbb vizespalack 1500 ml-es... 10 liter az a nagy kannás víz, ami brutál sok. Na meg egy ember kb 800 ml-t pisil legtöbb esetben.
szept. 7. 11:17
 9/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm a tippeket, érdekes, hogy a doki nem küldött tovább, de amit az első és a harmadik válaszoló ír erdekes, tovább megyek.

Naplózás: az elmúlt két hónapot végig naplóztam. Igen, egy karton vizet per nap minden további nélkül meg tudok inni, ez nekem nem meglepő, csapvizet iszom de ha más országban vagyok akkor napi egy kartont simán meg szoktam inni. De nekem ez tényleg nem tűnt fel eddig hogy gond lenne. Tudom, hogy rengeteg, tegnap jött meg az utolsó eredményem amivel mentem vissza, és azért írtam ide hogy hátha vna sorstárs vagy kapok ötletet, és kaptam is, köszönöm!

Vizelés: nincs gond, ki is jön ami bemegy de nem kell óránként vizelnem, végig alszom az éjszakát is, igen (doktor is ezt kérdezte azért írom). De ha vizelek, sokat. Kényelmes ha óránként ürítek de nincs gond akkor sem ha tovább kell bírni, simán bírok nyolc órát is úgy, hogy közben iszom. De ha ürítek, sokat.

Sport: napi másfél órát sportolol rég óta és sokat sétálok a munkából kifolyólag de ez az ivás így utána olvasás után soknak tűnik valóban, ahogy látom el sem hiszik páran bár ez nem meglepő bár ha azt elhiszik, hogy van aki fél liter vizen megél ebben nem tudom mi a hihetetlenebb. :-)

Még egy záró gondolat, általában fél litert iszom egyhuzamban, vagy 6-700 miliket. (De van hogy többet) Kulacsból iszom, egy literesből. Napi sokat, ahogy már írtam is. Érdekes hogy valkai szerint poénból mentem el vérvételekre meg ez a legjobb dolgom, hogy ilyen kérdést írok, nem hantázok és van fogalmam az űrmértékekről is.

Mindenkinek köszönöm aki segítő szándékkal és ötletekkel írt.

szept. 7. 13:14
 10/15 anonim ***** válasza:
Akkor nagy a testmereted is? Ekkora hosegben, napi masfel ora sporttal ez mar hihetobb. Nagy testfelszin sokat parologtathat, az izzadtsagodat pedig nem feltetlenul erzed annyira, mert ha rendszeres, mar megszokod.
szept. 8. 00:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!