A cukorbetegségtől megmenthet az, ha cukormentes édességeket fogyasztok? Pl. Coca-Cola Zero, Hell sugarfree, Pöttyös 0%-os termékek.
#1
Kedves Levin, köszönöm a választ, de ha lehetne még egy kérdésem:
Mi az oka annak, hogy az élelmiszeriparban annyi cukros étel van?
Néha már azt nézem, hogy alig tudok miből válogatni, mert tele van tolva cukorral az egész...
Schobert Norbi szerint "Az élelmiszeripar a gyógyszergyártókkal karöltve szándékosan mérgezi túl sok cukorral az embereket"
Forrás: [link]
Ez igaz lehet?
#2 szívesen!
"Mi az oka annak, hogy az élelmiszeriparban annyi cukros étel van?"
Ezt nem tudom biztosra, de feltételezésem szerint azért, mert az emberek általában szeretik az édes ízt. És ha valamihez a szükségesnél egy picit több cukrot adagolnak, akkor esetleg jobban veszik az adott terméket, sőt sokan vannak, akik rá is függenek az édesebb termékekre.
"Schobert Norbi szerint Az élelmiszeripar a gyógyszergyártókkal karöltve szándékosan mérgezi túl sok cukorral az embereket"
Ez nettó hülyeség, mi értelme lenne "mérgezni" a potenciális vevőket (értsd, akikből élnek)?
"A cukorbetegségtől megmenthet az, ha cukormentes édességeket fogyasztok?"
A gyorsan felszívódó egyéb szénhidrátokat is csökkenteni kell.
Pl. [link]
#3
Szerintem valami olyanra gondolhatott, hogy ha minél több a beteg ember, a gyógyszeripar annál több terméket tud eladni.
#4
Jó egészséget neked a jövőben is.
#5
Szóval, ha jól értem, minél alacsonyabb a GI index, annál jobban ajánlott fogyasztani.
Meglep, hogy a durum tészták 30-50 GI közé sorolják. Volt barátnőm (vegán) nem beszélt arról, hogy ilyen nagy különbség van a tojásos tészta és a durum tészta között, csak azt mondta ugyanannyi kalória van mindkettőben. 🤔
A cukor az egyik legfontosabb tápszer. Az emberi metabolizmussal teljesen kompatibilis és nem okoz cukorbetegséget.
A mesterséges édesítők egészségtelen mivoltáról viszont állandóan folyik a szakmai vita.
Leszogezem, nem Shobert N. fan vagyok. De a hozzaadott cukor, meg amilyen mertekben mindenhez hozzaadjak, konkret fuggoseget okoz. Ezt tudhatja, aki mar probalt teljesen lejonni rola. Kezzelfoghato elvonasi tunetei vannak, de megeri letenni.
Nyilvam cukorra szuksege van a szervezetnek, de pl gyumolcsbol, meg a karalabeban is van cukor, semmi szukseg pluszban hozzaadni az etrendunkhoz. A mesterseges szarokrol nem is beszelve.
Ha cukorbetegseg miatt aggodsz, a zsirfogyasztasodra is figyelned kell. Alapvetoen a zsirmolekulak okozzak a cukorbetegseget, azok miatt nem tud mukodni az inzulinanyagcsere. Az, hogy a cukrot nem bontja le a szervezet, az mar egy kovetkezmeny.
Cukorbetegség nem onnan kapta a nevét, hogy a cukor okozza.
Közvetetten, ahogy azt fentebb is írta valaki, az elhízás által hozzájárulhat. De, ha nem vagy elhízva, akkor nyugodtan fogyaszd, a cukor nem méreg csak egyszerű szénhidrát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!