Melyek azok a "diabetikus" nassok, termékek, amelyeket a cukorbetegek is bátran fogyaszthatnak?
Hát egy cukirbetegnek pl semmi baja nem lesz attol ha sós tökmagot vagy mogyorót ragcsál.
Ha esetleg túl sok a só, az ember megszomjazik, és kipisili, ilyen csodásan működik a szervezet.
Biztosan én vagyok a hülye, amikor te vagy tajekozatlan. :) És a magyar ételek a magyar ízlés miatt még jobban meg vannak dobva sóval. ;) [link]
Csak azt felejted el, hogy itt nem egy egészséges anyagcserevel operáló ember tett ki kérdést, aki az általad leírt fiziológiai folyamatot mindenféle probléma nélkül abszolvalná 🥴
Nyilván nem érek hozzá és engem pontoztok le. :D végülis a papám a 85 évével és a cukorbetegségevel teljesen ostoba, hogy a sóval nagyon csínján bánik évtizedek óta... :D és elmondanám, neki ennyi idősen még csak diabeteszes lába sincs.
#8: azért nincs diabetes lába, mert a cukorral (és más vércukor és inzulin termelést durván befolyásoló ételekkel) bánik csínyján.
A sóval a vesebetegennek kell nagyon figyelni. Persze lehet hogy nagypapád szívgyógyszert is szed, ami tönkretette már a veséjét, és ezért a sóval is vigyáznia kell.
9: Akkor te nagyon nem vágod, hogy a cukorbetegség az érrendszeri, szemészeti és nefrologiai betegségek kez a kézben járnak.
De nem fogok veled vitatkozni, mert a kommented alapján lejott, hogy neked abszolút semmi ralatasod nincs erre a korkepre. A további, sehova nem vezető szocsatanak itt értelme nincs.
Egyébként... I típusú DM -nel nem tudom milyen inzulintermelesrol beszélsz, de oké :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!