Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » A koffeinről leszokás mennyire...

A koffeinről leszokás mennyire nehéz, és aki esetleg leszokott jobb volt nélküle?

Figyelt kérdés
Mármint tudom, hogy maga az hogy függsz valamitől az nem egy jó dolog, de annyi hasznos tulajdonságot tulajdonítanak a koffeinnak, és közben annyi negatívat is. Van itt olyan aki leszokott esetleg róla, jobb lett tőle?

2024. febr. 15. 19:54
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
0%

#8: a tünete lehet, hogy hasonló, az ok viszont más. Röviden: a függőség egy mentális zava, amelynek forrása az agy patológiás működése.

Nyilvánvaló, hogy az oxigén iránti vágy nem patológiás, hanem természetes az agy számára, így alakult ki évmilliók során.

2024. febr. 15. 21:17
 12/13 anonim ***** válasza:
Mikor gyereket vártam, leszoktam róla. Cukrozatlan gabonakávéra váltottam az íze miatt. Mivel főleg az ízéért ittam és nem sokat, (reggel kettő lazát) nem volt nehéz leszokni. Egyik napról a másikra ment. Nem fájt a fejem, csak talán első délután éreztem enyhe, tompa nyomást a fejemben, pár órán keresztül. Mikor befejeztem a szoptatás, visszaszoktam a kávéra, hasonló mennyiségben. Jól vagyok, köszönöm. Nekem nem növeli a szorongási szintemet, nem kell riogatni a kérdezőt. Napi egy-két jó minőségű kávé egészséges, sok pozitív tulajdonsága is van.
2024. febr. 15. 21:41
 13/13 anonim ***** válasza:
Sokaknak nem jó a belekre sem, mivel meghajt fosat. Valaki szorong tőle. Kozvetlent környezetembol vannak ezek a példák. Én is 10 éve fogyasztom de lassan egyre biztosabb vagyok benne, hogy egy nagy atbaxas az egész és jobb volna nélküle. Le nem teszem egyenlőre de asszem csökkentem hosszú távon napi max 2 re.
2024. júl. 15. 18:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!