Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Van itt olyan köztetek aki...

Van itt olyan köztetek aki sikeresen leszokott a kávézásról/koffeinről?

Figyelt kérdés

Jó lenne modszereket olvasni valós tapasztalatokon alapulva ,hogy erőt és ötleteket adjon.

Nincs semmi energiám semmihez, még mozogni sem totál enervált vagyok.

Igaz csak 2dl őrölt kávét iszom 1 nap max 2, de mindenap és kíváncsi vagyok, ha ezt kiktatok az életemből ,változik e valami...

Nap persze tudom,hogy nem csak ezen múlik, úgyhogy ezt nem kell külön leírni.

A reggelim elengedheteln része a kávé szóval aki szintén így volt ezzel de sikerűlt leszokni az írjon leginkább.

2023. ápr. 21. 19:09
 1/10 anonim ***** válasza:
74%
Semmi ok nincs arra, hogy leszokj róla.
2023. ápr. 21. 19:12
 2/10 anonim ***** válasza:
66%

Én sem értem, hogy miért szeretnél leszokni.. De ha nagyon ez a célod, akkor vegyél koffeinmentes kávét, és főzd le vegyesen. Ahogy telik az idő, úgy legyen napról napra mindig egy kicsivel több gramm a koffeinmentes kávé, mint a rendes, és előbb utóbb már csak koffeinmenteset fogsz inni. Utána meg már csak a szokást kell megtartani.

Egyébként ha nem az íze miatt iszod, akkor teákkal is el tudod érni ugyanezt az élénkítő hatást, tovább is tart elvileg.

2023. ápr. 21. 20:06
 3/10 anonim ***** válasza:
szokást kell elhagyni, nem megtartani :)
2023. ápr. 21. 20:06
 4/10 anonim ***** válasza:

Az első pár nap lesz keserves, fejfájás, hányinger, álmosság rohamok.

Utána kezd majd visszaterni beléd az élet, 2 hét után alapból olyan leszel, mint a "kávés löket" után. Onnantol már könnyebb nélkülözni a dolgot.

Igazából baromi nehéz tisztának maradni, és nem visszaszokni, a koffein nagyon addiktív drog.

2023. ápr. 21. 20:25
 5/10 anonim ***** válasza:
49%

4.

Ez hülyeség. Napi 3 csészével iszok - munkanapokon. Hétvégén vagy szabi alatt semennyit. Nincs semmiféle fejfájás, szédülés, álmosságroham mégsem. Bármikor meg tudom állni hetekig vagy akár örökre is, hogy ne kávézzak.

2023. ápr. 21. 22:46
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
5. Örülj neki. Én nem a 4. vagyok, de nekem is vannak hasonló tüneteim. Ha valami miatt nem kívánom a kávét, akkor pótolnom kell valahogy a koffeint, mert egész nap fájni fog a fejem, meg kissé szédülök.
2023. ápr. 22. 09:12
 7/10 anonim ***** válasza:
Okoz valamilyen mértékű függőséget a kávé, elvonási tünetek is vannak. De azért annyira nem erős, hogy szimplán akaraterővel ne lehetne kezelni. Én azt javaslom, válassz egy másik italt amit fogyasztasz helyette és 1-2 hét alatt le is fogsz szokni róla
2023. ápr. 23. 06:57
 8/10 anonim ***** válasza:
#7: igazából minden drogról csak szimplán akaraterővel lehet leszokni. minden más módszer csak visszaszokáshoz vezet.
2023. ápr. 23. 07:04
 9/10 anonim ***** válasza:
Igen, de ott van két másik hétköznapi példa: alkohol és a cigaretta. Ezeknél már azért nagyon erős a testi függőség is. Sokan többször visszaesnek és kevesen tudnak végleg leszokni, ajánlott az orvosi segítség, stb. A kávénál viszont tényleg működik az, hogy elhatározod magad és nem iszod és ennyi. (Fejfájás, átmenetileg fáradtság lehet, ahogy azt előttem is írták)
2023. ápr. 23. 07:20
 10/10 anonim ***** válasza:
Hát nem tudom... Én a cigarettáról leszoktam, de a kávéról nem tudnék. :D
2023. ápr. 25. 01:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!