Hova érdemes fordulni, ha rendszeresen rosszul vagyok a tojástól?
Figyelt kérdés
Mindig is az egyik kedvenc ételem volt, gyakran és sokszor ettem, sosem jelentkezett probléma. Az utóbbi fél évben ha tojást eszem (tehát főtt tojás, tükörtojás, rántotta, bundáskenyér formában) kivétel nélkül mindig kihányom és hasmenésem van. Viszont ha például panírozott ételt eszem vagy, amiben tojás van nincs semmi gond. A rosszulléteket kiváltja már egy db tojás is. Néha kijönnek rajtam ezután apró piros pöttyök, amik kb egy vagy két nap múlva eltűntek. Szédülést, fejfájást, gyomorfájdalmat érzek ilyenkor. Kérlek, ha valakinek volt hasonló problémája írjon, hogy hová fordulhatnék2023. dec. 30. 21:14
2/5 A kérdező kommentje:
*gyakran és sokat ezt akartam írni. Ne haragudjatok az összeszedetlenségért, épp a WC mellett gubbasztok és kezd elegem lenni ebből :(
Allergiateszten mi történik? Vérvétel vagy ennem kell belőle, mert ezek után nem szívesen ennék egy darabot sem .. bocsánat a tudatlanságomért, nem volt soha egy étellel sem problémám, köszönöm aki válaszol
2023. dec. 30. 21:20
3/5 anonim válasza:
Előtte enned kell belőle, tehát az előző napokban, és utána vérvétellel ki tudják mutatni az ellenanyagot. Tudtommal tojás esetén is az van, hogy többféle fehérje van benne, ezek közül bizonyosak hőérzékenyek, és lehet, hogy nem mindegyikre vagy allergiás. Emiatt érdemes lehet megcsináltatni a tesztet. De előtte beszélj szakorvossal, mert ha a tünetek alapján egyértelmű, mi fér bele neked és mi nem, akkor egyáltalán nem biztos, hogy érdemes a teszteléssel vacakolni. Ha jól tudom, a mai tudásunk szerint, ha kis mennyiség nem okoz tüneteket, akkor annyit ehetsz, nem rontja a prognózist sima allergia esetén. De tényleg beszélned kéne szakorvossal, nem pedig az én laikus ismereteimre alapozni.
4/5 anonim válasza:
Epédet kéne megnézetni, mert ha allergiás lennél, akkor mindenre amiben tojás van allergiás reakciót váltana ki nálad, és nem csak főtt formájában, hanem minden formában.
5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat, mindenképpen felkeresek egy orvost januárban. Az epémmel volt valami probléma gyermekkoromban, de sajnos fogalmam sincs mit mondott az orvos, gyomorgyulladással kerültem kórházba. Ennyi emlékem van, hogy azt mondja, hogy diétás ételeket kell ennem sajnos :( hálás vagyok nektek, mindenkit felpontoztam, legyen szebb estétek, mint nekem:)
2023. dec. 30. 22:28
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!