Milyen táplálékkiegészítők/vitaminok elengedhetetlenek egy életmódváltás/fogyúkúra elkezdésében?
A táplálékkiegészítők ugyanolyan lehúzás, mint a fogyi tabletták. 40pár évesen életmódot váltottam, gyógyszerek, cigi, pia letesz, egészséges táplálkozás, sport. Vitaminok helyett gyümölcsöt, zöldséget, halat eszek, stb. Soha semmilyen tápkieg bogyót nem szedtem, és még itt vagyok.
Szélsőséges hiány, vagy nagyon egyoldalú táplálkozás esetén érdemes csak ilyesmit szedni. Normál, kiegyensúlyozott táplálkozás mellett tök fölösleges, sőt még árthat is.
Szia!
Az első valóban igazat mond. Nagyon egyén függő.
Érdemes lehet megcsináltatni egy panelt, ártani nem árt a házidoki is ki tud írni elég sokat TB-re.
Amikkel legtöbbször baj szokott lenni:
D vitamin, magnézium, B12.
Ha nő vagy akkor vas és cink is lehet főleg, ha szedtél fogamzásgátlót.
De ideális esetben meg kellene nézetni, mert nem minden vízzel oldódó vitamin és akkor azt ha túl adagolod nem fogod tudni kipisilni és sok bajt tud okozni.
Sok sikert kívánok!
(Esetleg, ha tudsz angolul akkor itt egy táblázat, hogyha valamit kívánsz akkor mi hiányozhat igazán
)
"a jelenlegi élelmiszerekbe alig van bármi normális tápanyag/vitamin"
Ez laikusként vicces kijelentés a részedről. Maradjunk annyiban, hogy a vizsgálati anyagok és a tudományos közlemények szerint a zöldségek, a gyümölcsök, a hüvelyesek, a gabonák és a magvak még mindig kiválóan képesek fedezni az emberi szervezet tápanyagigényeit. Tessék elmenni egy dietetikushoz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!