Heti 1 doboz sör egészséges mennyiség?
Hol olvastad? Gondolom nem tanulmányban, vagy metaanalízisben, úgyhogy az itt-ott olvasott félinformációkat mindig oszd el kettővel, pláne táplálkozástudomány terén, hidd el.
Egyébként "egészséges mennyiségnek" nem tudnék semmit meghatározni. Az alkohol az a vegyület, aminek a fiziológiailag optimális dózisa 0 mg. Ergo a sör akkor a legegészségesebb, ha soha nem iszod. Ettől függetlenül heti 1-2 sörtől minden bizonnyal semmilyen egészségügyi károsodást nem fog elszenvedni a szervezeted (bár sok kicsi sokra megy), sőt még azt is el tudom képzelni, hogy van a szakirodalomban kimutatottan pozitív hatása a sörnek erre vagy arra, de szerintem ezt ne tudományoskodd túl, vagy nézz utána ténylegesen tudományos adatbázisban. Megtenném én is, de most nem vagyok a laptopom közelében.
Ha heti 1-2 sört szívesen legurítanál, és nem akarod kihagyni, akkor gurítsd. Én ettől függetlenül mindenkit a zéró alkoholra buzdítok, de heti 2 sör tényleg nem a világ vége.
8as. Lehet neked meglepő, de a sörben nem csak élesztő gomba van. Hanem a maláta és a komló erjedésekor elszaporodó baktériumok is. Ezt szokták megölni a pasztörizálással.
Ha te és a tudatlan barátaid szerint nem kellenek az érlelő baktériumok, akkor turmixold le a sör összetevőit, és idd meg úgy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!