Felnőtt férfi számára mekkora az az ideális, napi vörösbor mennyiség, ami egészségesnek mondható?
Figyelt kérdés
Tehát túlzásokba nem akarok esni (ilyen literszámra alkoholizálni), egész egyszerűen mi az a mennyiség, ami jót tesz a szívnek, keringésnek, stb? Napi 1-2 deci?2021. szept. 22. 19:35
1/20 anonim válasza:
Étkezés után 1-2 dl, ha már naponta.
Ha étkezés, mondjuk ebéd után iszod, akkor a zsírt bontja, nem a májat károsítja. Mert egyébként napi rendszerességgel ivott bármilyen alkohol, már alkoholizmusnak számítana. (Függő akkor lennél tőle, ha kimaradna, és nem tudnál meglenni nélküle.)
2/20 A kérdező kommentje:
Tehát vacsora után az 1 deci vörösbor az mondjuk teljesen oké lehet?
2021. szept. 22. 19:48
5/20 A kérdező kommentje:
178/85.
2021. szept. 22. 19:54
6/20 anonim válasza:
Nemrég láttam egy pár éves kérdést, miszerint rendben van e az, ha egy nő naponta! fél liter bort megiszik.
Azt mondták rendben van, egészséges, mivel a bor ugyanannyira táplálék is, mint amennyire alkohol 😂
7/20 A kérdező kommentje:
Jó ég... fél liter/nap, nőnek... Legalább lepontozták a válaszadót?
2021. szept. 22. 20:38
8/20 anonim válasza:
Csak én pontoztam le... az ő válasza volt a leghasznosabb 😂
https://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__taplalkozas__113664..
9/20 anonim válasza:
10/20 anonim válasza:
Az ideális az mindenesetre a 0.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!