Anorexia után, hogy lehet kialakítani egy egészséges táplálkozást, ami nem a zabálásról szól, hanem mértékletes evésről, megfelelő mennyiségű étel beviteléről?
1. addig engedd meg a szervezetednek a zabálást, amyg egy egészséges súlyt el nem érsz, ez természetes, hogy anorexia után falásrohamok törnek rád.
2. miután egészséges lettél, egyél együtt a családoddal/barátaiddal, így az ő jelenlétük miatt nem fogsz zabálni.
3. ha nem tudod abbahagyni a zabálást, akkor nézzhetsz supersize vs superskinny-t. (angol sorozat, ami a szélsőséges étkezési szokásokat próbálja kezelni)
Igen, az 1. lépés, hogy beálljon a megfelo súlyod.
Ehhez pedig azt egyél, amit kívánsz. Ehetsz sok csokit, meg amit akarsz. Pl egy Snickers kb 300 kcal, és csak egy szelet csoki, tehát jobban jársz így.
És térj le a negatív gondolatokról evés közbe!
Anorexiás vagyok, de tünetmentes. Szerintem az anorexiából kigyógyulni nem lehet.
Naponta étkezz 5*, reggeli, tízórai, ebéd, uzsi és vacsora, kb akkora mennyiségeket ami a korodnak megfelel, esetleg a család segíthet ebben.. én így tértem át
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!