Miért van az, hogy a szervezet "érzi, hogy mire van szüksége", mégis a legtöbb ember jobban kívánja az egészségtelen ételeket (pl. hamburger, sült krumpli), mint az egészséges ételeket (pl. zöldségek)?
Mióta egészségesre váltottam, nem kívánom az egészségtelent. Átáll az ember.
Egyébként, az ízfokozókat is azért találták ki, hogy kívánjuk azokat a kajákat, amit el akarnak adni.
No igen, az ízfokozók... Amiknek speciel utálom az ízét, de én mindig is a zöldségekért voltam oda. Úgyhogy én kivételes vagyok. Bár a megszokás nálam is ott van, mindig sok édességet ettem, most is, életmódváltások után s egész nagyfokú egészségtudatossággal. Csak jóféléket, de ezzel együtt szeretném csökkenteni a mennyiséget, de mire észreveszem, már el is készült, trükkös ez.
Úgyhogy megszokás, ízesítés s egyebek összjátéka lehet ez.
De sokat tud változni az ízlés, ha az ember egészségesebb életmódra tér... Nagyon sokat. S máshogy is tudnak esni ugyanazok az ételek, bár ennek egy része logikus s a test működéséből következik, bizonyos ételcsoportoktól könnyű elszokni.
A sült krumplit egyébként nem tartom egészségtelennek, bár szerintem sem a legideálisabb. A hamburgernél is főként elkészítés kérdése a dolog... S a zöldségek egy része is egészségtelen sokaknak s a többinél is van, hogy csoportok rossznak tartják. S a termesztés miatt is belekerülnek vegyszerek... Nem olyan egyszerű az egészségesség s nem is mindenkinek ugyanaz az egészséges. Számomra pl. az alma kerülendő, bár annyira nagyon nem káros, a zsíros étrend viszont ideális.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!