Egészségesen ha hetente kb 1kg sajtot megeszek?
Ismerősöm csinál fonott sajtot, aztán azt elég kellemesen lehet csemegézni, akár önmagában is.
-fehérje forrás szempontjából is elég jónak gondolom a sajtot, de talán sok lehet ez a mennyiség
Ha más tejterméket nem fogyasztasz, akkor napi 10 deka sajt fér bele az egészséges táplálkozás irányelveit figyelembe véve. Tehát azért a heti egy kiló kicsit sok.
1-esnek: "nőstény hormon" a szójatejben van, prosztatarákot sokminden okozhat, viszonylag gyakori a férfiaknál. Ezzel az erővel olyan következtést is levonhatnál, hogy a szomszéd napi 2 liter vizet ivott, biztos attól kapott prosztatarákot.
(Ha kecskesajtról lenne szó, az lenne a legjobb minden szempontból.)
Ha jól van elkészítve , akkor a tehénsajt is jó lehet, de mértékkel.
Szerintem minden héten 1 kg az már a nagyon felső határon túl fekszik, de talán még a 0.5kg is.
Megidéztelek :DD
Igen, tudom hogy nem arról van szó, csak hozzátettem hogy abból már nem lenne olyan rossz ez a mennyiség. Én abból eszek kb fél kgt hetente (házi, saját)
3-as válaszolót kiegészítve, nem azzal van a baj hogy a zsír hízást okozhat,hanem szív és érrendszeri problémákat is okozhat ha hosszútávon ilyen mennyiségben van fogyasztva.
Amennyire tudom a sajtnál leginkább a só és a zsírtartalom a fő probléma (ilyen hormonos akármibe nem akarok belemenni, mert ehhez nem értek).
Mértékkel fogyasztva kb. bármit lehet, ugyanakkor a sajtokban is vannak egészségesebb fajták, ennek érdemes utána nézni. DE igazából tisztázd magadban, hogy mire akarsz menni? Élvezet, egészség, is-is, tulajdonképpen mi a cél?
Ebben a cikkben az olasz parmezánt hozzák ki egészség szempontjából nyertesnek. Aki bírja, egye, én a szagát nem bírom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!