Felnőtt férfi számára mekkora az az ideális, napi vörösbor mennyiség, ami egészségesnek mondható?
Egészséges: 0 deci
még talán belefér: 1 deci
13-as
Hidd el, a mediterrán népek nem a vörösbor miatt élnek tovább.
És ez tényleg attól függ, hogy nő, vagy férfi issza-e?
Nem inkább testsúly, magasság, genetika?
Egyébként én is úgy tudom, hogy a napi szintű alkoholfogyasztás alkoholizmusnak számít. A borban megtalálható flavonoid mennyiség annyira elenyésző, hogy napi egy üveggel kene meginni belőle, hogy be vigyel annyit, mint egy marék áfonyaval. Egyébként én is úgy olvastam, hogy hosszú távon napi 1-2 deci borról mondjak azt, hogy nincs tartós egészségkárosító hatása. Azt nem tudom, hogy ezt higy mertek, mert szerintem rengeteg más tényező is befolyásolja az egészségi állapotát az embernek, ha megnezunk 100 embert, aki napi 1-2 deci bort fogyaszt ott nem mindegy hol el, mennyit stresszel, milyen a munkaja, milyen a párkapcsolata, a szocioökonómiai státusza, szed e gyogyszert, dohányzik e, sportol e.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!