Ez bulimia? Kihez kell fordulni vele?
Pár hétig éheztetem magam és borzasztó sokat biciklizek hogy minél több zsír égjen majd hetekig falási rohamaim vannak és visszahízok. Aztán kezdődik elölről. Nem találom az egyensúlyt. Amikor eszek bűntudatom van és jön a koplalás. Már kb 3 éve tart ez a körforgás.
Most ez bulimia lenne? Vagy miféle étkezési zavar ez?
Elvileg lehet bulimia akkor is, ha nem hánytatod magad, pont ezekkel a tünetekkel. Koplalsz, bezabálsz, kompenzálsz.
Mentális probléma mindenképp, illetve étkezési zavar. Pszichológus fontos lesz.
Azért írok pazichológust, mert étkezési zavart ő tud kezelni. A bulimia (minden ilyen zavar) meg sokkal de sokkal mélyebb dolog, minthogy azt mondd rá, hogy egyen mértékletesen.
Ritka egyszerű vagy ha azt hiszed, ez ennyiből áll, hogy az ember erőt vesz magán.
Hasonló helyzetben voltam először én is. Mivel egyik étkezési zavar kritériumainak nem feleltem meg ezért egyéb étkezési zavart kaptam diagnózisul. Majd megfeleltem a bulimia kritériumainak és lett az. Utánna itthon lebuktam a hánytatással, majd anorexiás lettem. Szóval lehet rólam mondani, hogy szép lassan minden lépcsőfokot végigjártam.
VISZONT! Tanulj az én esetemből, menj el pszichológushoz és javíts a helyzeteden, mert én tönkretettem a szervezetem, hullott a hajam eszméletlen mennyiségben, a májam elkezdte felemészteni önmagát és, hát a veséim sem örültek, folyamatosan vesekövem volt, aminek a görcseibe majdnem belepusztultam. Ja és a kórház sem volt buli.
Szóval irány a szakember és jobbulást kívánok, adj magadnak időt a javulásra, sokkal szebb életed lesz egy kis plusz súllyal mint egy étkezési zavarral <3
Uhh ugyan ez van nálam is.Teljesen ismerős
Szerintem étkezési zavar csak bár nem tudom,mindig előről kezdődik az egész
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!