Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Ha valaki "ana" azt le tudná...

Ha valaki "ana" azt le tudná küzdeni egyedül? Vagy mindenképp szakember segítsége kell?

Figyelt kérdés
2008. nov. 28. 20:41
1 2 3 4 5
 11/46 A kérdező kommentje:

Ez nagyon régen kezdődött nálam!(kb.15 éves korom óta nem vagyok megelégedve magammal) Úgy keményebben kb.1 éve!

A szüleim nem veszik észre mert amikor eszem akkor csak elöttük! Meg amikor suliban vagyok akkor tudom mondani, h ott már ettem! Van amikor tényleg úgy érzem, h ez már kezd eldurvúlni de amikor tükörbe nézek akkor folytatom....

Csak a suliban vették észre, h valami van...sápadt, beesett arc stb...

Csak az érdekelt ha rászánom magam 1x akkor letudom-e küzdeni egyedül..bár én se hinném!! Ahoz túlságosan foglalkoztat!

A sulit már nem kéne elcseszne..végzős vagyok!

köszike..

2008. nov. 29. 14:31
 12/46 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Nagyon úgy néz ki, hogy anorexiás vagy. Azért kell mindenképpen orvoshoz fordulnod, mert nagyon kicsi az esélye, hogy egyedül legyőzzed. Ez betegség, és ha nem kezelik, szervi károsodáshoz is vezethez (a hipotalamusz károsodhat,ami már maradandó). Ha ilyen szintre jut a betegség, bele lehet halni. Azonnal kérj segítséget. Nem muszáj a szüleidet, de mindenképpen fordulj egy olyan emberhez, akiben megbízol.
2008. nov. 30. 00:34
 13/46 A kérdező kommentje:
oké...köszönöm a válaszokat!!!!
2008. nov. 30. 12:46
 14/46 anonim ***** válasza:
légy szíves majd írd meg, hogy meg tudtad-e tenni azt a bizonyos elso lépést és sikerult-e legyozni az anorexiát?nagyon féltelek és aggódom érted.
2008. dec. 1. 18:37
 15/46 A kérdező kommentje:

Szia..ez tök jól esik, h van még valaki ezen a világon aki aggódik értem :)

Azt a bizonyos lépést nem tudom, h képes vagyok-e megtenni de lehet, h ez lesz a vesztem! Igazából megmondva túlságosan befordultam ahoz, h lássam a kiutat...:(

Itt a neten beszéltem pszichológussal majd várom a tanácsát..de tudom már mit fog mondani! Személyes beszélgetés kell...akkor meg lebukás lenne itthon! Köszönöm, h ....az őszinteséget és hát mindent.

Ha még magamnak se vallom be igazán akkor senki nem tud segíteni...na mind1 majd lesz valahogy!

2008. dec. 1. 20:32
 16/46 anonim ***** válasza:
lesz is ha akarod.csak szólj egy barátnodnek, hogy cipeljen el egy dokihoz.és, ha véletlenul otthon kiderul, inkább most, mint késobb mert ha valami bajod torténne, akkor az szuleidnek még jobban fájna és lelkiismeretfurdalásuk lenne.egy anya írja ezt neked és nagyon szépen kérlek csináld meg azt a bizonyos lépést!drukkolok, szorítok neked.majd írj, hogy mire mentél!
2008. dec. 2. 16:35
 17/46 A kérdező kommentje:

Megpróbálom!!! Főleg mivel az életvitelem nem mondhatni, h jóóó!! Főleg mivel peregnek le a kilók folyamatosan..most 43nál járok..de magamon nem veszem észre!!!!

Kezd lelkifurdalásom lenni amit anyámékkal csinálok!!(a sok hazugság..)

Totál elhisznek mindent amit mondok: pl.csak azért fogyom mert egészségesen kajolok(salik,gyümi),azért is tornázom,suliban ettem,most nem vagyok éhes,vizsgák miatti para stb...! Ha lennének barátaim akkor jobb lenne..csak 1-2 maradt de megpróbálom megtenni azt a bizonyos lépést!

Köszöntem szépen mindent :))

Mindenkinek aki olvassa EGÉSZSÉGES és boldog új évet- így előre is :)

Remélem nekem is hoz valami jót a köv. év!!!

2008. dec. 2. 18:33
 18/46 anonim ***** válasza:
100%
Ne a következő év hozzon neked valamit, még ez az idei! Szerintem már beismerted magadnak, hogy baj van, kérj meg valakit, hogy kísérjen el orvoshoz. A szüleid nem szólhatnak meg ezért, ezt ők is belátják biztosan, hogy fontos! Sok sikert, ne halogasd tovább! Holnap délelőtt telefonálj és kérj időpontot!!!
2008. dec. 2. 20:16
 19/46 A kérdező kommentje:

Már néztem olyan intézményeket ahol segíthetnek!!!Találtam egyet és beszélek velük! Még külön szoba is van ahol egyedül lehetek és elég messze van, h ne tudjanak mindig látogatni!!(elég drága de megéri...)REMÉLEM!

Most jobb lesz egyedül....nehéz lesz de talán sikerül!!

Csak most fogok sok embert elveszíteni..beleértve a páromat:( Lehet ezért nem csináltam még semmit!

Ő ezt nem értené meg..mindig ridegen beszélt erről a betegségről!!!Megváltozik minden de élni akarok és így nem lehet!!EZT már kezedem belátni!

Köszönök mindent!Irány pest....hmm

minden jót!!!!!!!!!MINDENKNEK!!

2008. dec. 2. 22:08
 20/46 anonim ***** válasza:
100%
Nem hinném, hogy bárkit is el fogsz veszíteni, ha a párod belátja, hogy szükséged lesz rá, meg fog változni a véleménye, és a segítségedre is lesz. Nem biztos, hogy jó ötlet elzárkózni mindenki elől, de ha úgy érzed, így könnyebben megy, akkor semmi gond ezzel. De szerintem úgy is meggondolod magad közben. :) Csak csináld végig, ez a lényeg! Sok sikert, örülök, hogy helyesen döntöttél!
2008. dec. 3. 17:19
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!