Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Ha valaki "ana" azt le tudná...

Ha valaki "ana" azt le tudná küzdeni egyedül? Vagy mindenképp szakember segítsége kell?

Figyelt kérdés
2008. nov. 28. 20:41
1 2 3 4 5
 1/46 anonim ***** válasza:
100%

ana azt jelenti anorexia, ugye?

Hat ha nagyon sulyos, akkor egyedul nem tudod elkezdeni az evest, kerj segitseget, amig nem keso!

2008. nov. 28. 20:46
 2/46 A kérdező kommentje:

Igen az anorexia rövidítése...

Kértem 1x itt tanácsot, h mi lehet az ami velem történik és ezt válaszolták...

(minden kaja után kényszert érzek arra,h minél gyorsabban lemozogjam és amit megeszek az kb.100-200 kalória de itthon max 400-ig megyek)44 kiló vagyok de nem tartom magam vékonynak..(162cm)Minden nap mérlegre állok,tornázom napi 5xv.6x!De nem hinném, h ez ana lenne....csak annyi,h fogyozóm! De ettől még nem vagyok az...!!! Csak olyat eszem amiben tudom,h mennyi a kalória!(" a tükör nem hazudik"-szokták mondani..)

2008. nov. 28. 20:58
 3/46 anonim ***** válasza:
100%

De, mivel feltetted ezt a kerdest, mar masodszor itt, ez azt jelent, hogy te is erzed, hogy nincs valami rendben, es felsz.

44 kg nagyon keves, 162 magas vagy, akkor 51 kg a normalis. Ugyhogy mar igy is a sulyod alatt vagy. Menstrualsz meg? Mert ez egy jele pl. amikor anorexias vagy. Es a szuleid, mit mondanak, mit szolnak mindehhez?

Beszelj veluk, hogy vigyenek el orvoshoz, nagyon fontos lenne! Gondolom az osszes anorexias oldalt vegig olvastad mar, es tuti mindent tudsz errol a betegsegrol.

Szerintem szolj a szuleidnek, es kerj segitseget! Lehet, hogy kesobb meg babad sem lehet ez miatt a fogyokurazas miatt! Vedd komolyan, de szerintem te mar olyan szinten vagy, hogy egyedul nem megy.

Inkabb, ha vekony akarsz lenni, akkor iratkozz be sportolni. Uszni, tancolni, kondi terembe, aerobickra, arra a sportra, ami hozzad kozel all, es emellett egyel rendesen. Ne zabalj, hanem egyel, mert minden vitaminra szuksege van a szervezetednek!

2008. nov. 28. 21:11
 4/46 anonim ***** válasza:
100%
A menstruacio elmaradasa a jele az anorexianak, azt akartam irni az elobb.
2008. nov. 28. 21:12
 5/46 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Nem sértésből mondom, de a leírtak alapján nekem nagyon úgy hangzik, hogy anorexiás vagy. Olvasd el ezt:

Az anorexia jellemzői:

* Alacsony testsúly. A minimális, normális testsúlynál legalább 15%-kal alacsonyabb. A testsúlyt úgynevezett testtömeg-index segítségével lehet kiszámítani. Ennek kiszámítási módja: a testsúly osztva a testmagasság méterben mért négyzetével. Az anorexiások testtömeg indexe általában 17,5 alatt van.

* Nőknél rendszeresen elmarad a menstruáció vagy rendszertelenné válik. Előfordul, hogy a fiatal lányoknál nem alakul ki menstruáció.

* A soványság ellenére erős félelem van a súlygyarapodástól vagy az elhízástól.

* A saját test súlyának vagy alakjának észlelése zavart szenved. Alacsony testsúly mellett testsúlyukat vagy megfelelőnek, vagy pedig túl nagynak tartják.

* Gondolati szinten állandóan a testsúllyal, az alakkal foglalkoznak, és ezek alapvetően befolyásolják önértékelésüknek. Az alacsony súly eléréséhez különböző módszereket alkalmaznak: Koplalás, nagyon intenzív testmozgás, önhánytatás, hashajtók, vízhajtók szedése, különböző étvágycsökkentő tabletták, szerek szedése stb. Némelyik anorexiás a fentiek közül csak egy módszert használ - pld. a koplalást - némelyik pedig többet is alkalmaz egyszerre.

Ha az embernek van elég lelkiereje és elszántsága, akkor bármit le tud küzdeni egyedül. Vannak, akik a dohányzásról, a kábítószerről, az alkoholról le tudnak szokni segítség nélkül, akkor természetesen az anorexiáról is le lehet. Persze ezzel nem azt akarom mondani, hogy könnyű is leszokni. Ha úgy gondolod, hogy változtatnod kell, és ez nem megy egyedül, nem szégyen szakemberhez fordulni!

A 44 kiló 162 centihez tényleg elég kevés szerintem! Én 158 centi vagyok és 46 kiló, de még így is jóval vékonyabb vagyok, mint amennyinek kéne lennem. Veled ellentétben azonban én nem fogyózom (sőt!), és szeretnék is felszedni pár kilót, de nem megy, mivel ilyen a testalkatom - akármennyit eszek, nem hízok.

2008. nov. 28. 21:13
 6/46 A kérdező kommentje:

Én úgy tudom, h az ana csak kb.14-18 évesek körében fordul elő. Én 23 vagyok de....nem tudom!Persze nem korfüggő! (ennyit tudok..)Olvastam róla az igaz..

(A menzeszem kimaradozik).-van,h 2-3 hónapra kimarad és megjön..ez pedig ismétlődik!!

Mivel levelezőre járok csak ott tudok úgy enni ahogy!

Itthon már gázosabb..a szüleimmel erről nem szivesen beszélnék-meg van nekik a maguk baja..nem kell, h még én is bonyolítsam a dolgokat!

A cigiről se tudtam leszokni de ezzel meg úgy vagyok, h ...A tanulás se megy!Állandóan a torna és a kalóriák számlálgatásából állnak a napjaim..

Nem tudom, h mi lesz..néha úgy érzem, h kezd kicsúszni a lábam alól a talaj...!

2008. nov. 28. 21:27
 7/46 anonim válasza:
100%
De a szüleid nem veszik észre,h mlyen vékony vagy???Szerintem mindenképp szakemberre van szükséged és az már sztem egy jó jel,h úgy látod Te is,h vmi nincs rendben...
2008. nov. 28. 21:40
 8/46 anonim ***** válasza:
100%
Olvasd végig, amit írtál, és olvasd végig azt, amit egy hozzászóló írt az anorexia tüneteiről. Így elolvasva én is messziről közelítettem hozzá, de mára már messze járok tőle. Szerintem menj el szakemberhez, mert súlyos következményei lehetnek.
2008. nov. 28. 23:04
 9/46 anonim ***** válasza:
100%
szerintem surgosen fordulj pszichológushoz, pszichiáterhez mert már nagyon azon az ana szinten vagy és ne várd meg, hogy nihil szintre jussál.hogyan jutottál el idáig?divatból vagy csak elkezdtél fogyózni és átestél a ló másik oldalára?csak nehogy már késo legyen és a tanulmányaidat is meg kelljen szakítani a divathóbort miatt.megérné ez neked?ha voltál már ilyen internetes anorexiás oldalakon, akkor biztosan láthattál elég elrettento példát, és tudod azt is, hogy bele lehet halni.foiskolára jársz és azon a gyagyás szinten akarsz maradni, hogy kalóriákat meg miegymást számolgatsz egész nap és azon torod a fejed, hogy hogyan tornázd le azt a pár falatot amit még magadba bírtál tuszkolni.nem gondolod ,hogy az ana agyrém foglya vagy egy nyomorult helyzetben? ahelyett ,hogy élveznéd az életet, minť a tobbi fiatal.ez a hujeség visszafordíthatatlan betegségeket is okozhat!meg akarsz nyomorulni testileg ,lelkileg? ha nem akarod terhelni ezzel a szuleidet akkor kérj segítséget egy jó barátnodtol és menjetek el egy szakemberhez.ha már másodszor írsz ide, akkor már nagyon érzed,hogy túlzásba vitted azt az anát és nagyon kérlek a saját érdekedben tedd meg az elso lépést a szakember felé, mert szerintem egyedul már képtelen vagy rá.írd majd meg, hogy sikerult.
2008. nov. 28. 23:10
 10/46 anonim ***** válasza:
100%

az anorexia testképzavar.

egyszerűen fogalmazva aki ebben szenved, az nem olyannak látja magát, mint amilyen a valóságban. Ez talán a legjobb megmutatása a dolognak:

[link]

nem lehet egyedül legyőzni, mert már a probléma felismerése sem igazán működik egyedül.

2008. nov. 29. 07:35
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!