Öntöttvas serpenyőben való sütéstől kaphatok-e vasmérgezést?
Figyelt kérdés
Ma pont sütöttem 5 tükörtojást. A zsír egy kicsit el volt színeződve, értsd szürkés volt. Nem tudom, hogy a vastól színeződött-e el, vagy pedig a korábban ráégetett zsiradéktól.2020. aug. 20. 18:22
11/15 anonim válasza:
És milyen pluszt ad ez a serpenyő ahhoz, hogy az ember ennyit vacakoljon vele?
12/15 Bhaurora1 válasza:
Te jó ég?
Fémmel dörzsölni karcolodó edényt? Áztatásról is kellett, h hallj...
Na meg az elhasználodott szürke égetett pláne zsír s egészséges... D ha már itt ilyeneket :-) feltéttelezel s kérdezel, akkor félig tudod is a jó válaszokat...
13/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Maga az edény ki lett égetve zsiradékkal az első sütés előtt, valószínű, hogy dörzsikével ezt a réteget letakarítottam róla és azért kezdett el kopni a vas róla. Most ismét lekenem zsírral és újra kiégetem sütőben. Az angolok "seasoning"-nak hívják, nem tudom mi a magyar megfelelője ennek a folyamatnak.
2020. aug. 21. 09:13
14/15 anonim válasza:
"És milyen pluszt ad ez a serpenyő ahhoz, hogy az ember ennyit vacakoljon vele?"
Mondjuk van benne anyag negyedáron, ilyesmi gond esetén faék egyszerű helyreállítani, használható szabadtűzön, a csekélyke beoldódó vas miatt finomabb és egészségesebb az étel...
15/15 A kérdező kommentje:
Őszintén Én is az egészségesebb volta miatt választottam az öntöttvas edényt, külföldi oldalakon olvastam összehasonlításokat és ezt az edény alapanyagot dicsérték. Van vele tenni való, pl. használat után szárazra kell törölni és bezsírozni, hogy ne kezdje el enni a rozsda. Ez felett már a réz edények következnének (arany áron).
2020. aug. 22. 15:18
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!