Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » 45 éves férfi vagyok.Régóta...

45 éves férfi vagyok.Régóta kondizom már. 183cm/110kg vagyok.Mennyi tápanyagra van szükségem?

Figyelt kérdés
A testkompozitció mérleg szerint 50 százalék viz,27 százalék zsír,38 százalék izomból állok. Akkor kb. a 110 kg nak a közel 40 százalékkal mért értékkel kell számolnom fehérje,ch,zsír,stb re? Heti 2-3 szor edzem.Nem végzek mellette megtrhelő munkát.
tegnap 18:16
 1/2 anonim válasza:

Tehát a mérés szerint 27%os a testzsírod. Ami annyit jelent hogy a zsírmentes tömeg 80 kg körüli. 80al kell számolnod.

De egyébként ezeket a testkompoziciós mérési adatokat azért a helyükön kell kezelni. A legtöbb pontatlan és semmit sem ér.

tegnap 19:40
 2/2 anonim ***** válasza:

A személyes kalóriakereted határozza meg a makrotápanyagokat. Tömegelésnél kalóriatöbblet (200-300 kcal plusz), szálkásításnál kalóriadeficit (400-500 kcal mínusz). Ha ilyen totál kezdő kérdést kiírtál, akkor nincs rajtad profi izomtömeg, úgyhogy ezekkel az adatokkal ne bulkolj, hisz legalább 20-25 kiló felesleg van rajtad, ezért neked kalóriadeficit kell. Hogy sikerült így behízni, és ha régóta kondizol, hogy vagy ennyire tudáshiányos?

A fehérjebevitel valahol 1,5 g/tskg fölött optimális, a zsírbevitel pedig 1,0 g/tskg alatt. Ezek alapján kalkulálj a szénhidráttal kalóriakereten belül. A testkompozíció mérések pedig nem sok kapcsolatot ápolnak a valósággal, ugyanis a NASA-ban se lehet az emberi testet ilyen pontos százalékokra felosztani, szóval ne gondold túl.

tegnap 22:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!