Ez a testsúly kórosan soványnak számít egy fiatal lánynak?
A testsúlyom jelenleg 50 kg körül mozog, 174 cm magas vagyok és 16 éves. Sajnos a sok fogyás és a koplalás következtében leállt a havi vérzésem még februárban. Habár nem lettem hivatalosan diagnosztizálva, egyértelmű hogy mentális betegség következtében alakult nálam ki táplálkozási zavar előbb anorexia, majd ortorexia formájában.
Sajnos nem állt egyelőre vissza a ciklusom, hiába találkozom már a közelmúlthoz képest sokkal ‘normalisabban’.
Az előbb leirtakhoz lenne pár kerdesem:
1.) kevés-e ez a testsúly?
2.) tényleg MUSZÁJ lenne valamennyit az egészségem érdekében visszahíznom?
3.) segíthet-e egy dietetikus/ táplálkozási tanácsadó felkeresése, esetleg egy általa részletesen megtervezett étrend követése?
4.) mennyire karos hogyha hosszútávon napi maximum 1600-1800 kalóriát viszek ve a szervezetembe?
168 cm vagyok és 52 kg, és még mindig híznom kéne. Olyan 56-57 kg-osan lenne emberi és nőies alakom. Ez az 52 kg se annyira gáz már, mert korábban 45 kg voltam, de egy időben 42. A menzeszem még a 42-nél se maradt el. Amúgy nekem csak úgy sikerült felmenni 52-re, hogy terhes lettem és szültem egy gyereket és rajtam maradt pár plusz kg. 18 kg-ot híztam terhesen, de sajnos 6-7 rögtön le is ment szülés után. Olyan 57 kg-osan néztem ki igazán jól. Neked szerintem minimum 60 kg-nak kéne lenned.
Nem tudom, hogy csak a terhesség miatt sikerült híznom vagy amiatt, hogy ha kihagytam egy reggelit vagy uzsonnát, akkor rosszul voltam. Mióta nem vagyok terhes, megint büntetlenül nem reggelizek vagy csak délután 3-kor jut eszembe, hogy te jó ég, ma még semmit nem ettem! Szóval nálam talán a rendszertelen étkezés a legnagyobb gond.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!