Napi 6-8000NE D-vitamin egészséges?
Sziasztok!
Szeretném megkérdezni, hogy ha kicsit fel akarom turbózni magam a koronavírus ellen, hogy ellenállóbb legyen a szervezetem, és beviszek a napi maximális 4000-nél többet, 6000-8000 NE dózist, lehet belőle bajom? 1-2 hónapig szedném biztosan.
Ennyitől nem fogod magad túladagolni.
10000+NE D vitamin hónapokon át szedése után jelentkeznek tünetek.
Viszont napi 4000NE-nél nem érdemes többet szedni mert nem fogod vele semmivel jobban feltúrbózni magad, mivel nem ad plusz védelmet a több D-vitamin, inkább a D-vitamin hiánya gyengíti az immunrendszert. Napi 4000NE is már bőven a napi szükséges bevitel sokszorosa. Olyan 2000-3000 NE érdemes szedni, orvostól függően ennyit ajánlanak.
Köszi a válaszokat.
Én úgy olvastam a neten utánajártam kicsit, hogy 10-12 ezer NE lenne a szükséges a szervezetnek ahhoz hogy jól működjön. Ezért gondoltam egy köztes dózisra.
Valóban az a helyzet, hogy van ahol napi 10.000 NE-t javasolnak, túladagolás kutatások szerint kb. 50.000 NE-től van, illetve a szervezet magas kalciumszintje esetén.
A D-vitamin szedése mellett fontos odafigyelni a megfelelő K2-vitamin bevitelre is, ráadásul azt is vedd figyelembe, hogy nem mindegy mivel veszed be, mert, ha pl. vízzel, akkor alacsony lesz a felszívódása.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!