Melyik vitaminok veszítik el a hatásukat hőkezelve (melegítve/főzve)?
Figyelt kérdés
Azt tudom, hogy az A- és D-vitamin főzve még jobban kifejti a hatását, de például az E-vitamin éppen hogy elveszíti (vagyis én így tudom, de ha rosszul tudom akkor kérlek javítsatok ki). Kíváncsi lennék ezeken kívül még a B-vitamin komplexek (B1, B2, B3, B5, B6, B9, B12), C-vitamin, F-vitamin, H-vitamin, K-vitamin és még a béta-karotin, likopil, zeaxantin és lutein karotinoidokra is.2017. okt. 30. 19:35
2/2 anonim válasza:
A párolás a megoldás , de a legjobb ha nyers terméseket fogyasztasz , azok lebontó enzimjei könnyebb emésztést adnak .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!