A tojásban a B12 és a B-vitaminok és a VAS, CINK az melyik részében van jelen? (Sárgája vagy fehérje, vagy mindkettő? Gondolom a B-vitaminok, mivel vízben oldódóak, akkor a fehérje részében vannak, de nem értek ennyire hozzá. )
Ez a "sárgájában van a csúnya koleszterin" egy mítosz!
A tojás az egyik legegészségesebb és legkomplexebb élelmiszer. (a valódi)
Nyugodtan eheted a sárgáját is.
A magas koleszterin-szint a test zsír-anyagcsere zavara, amit a táplálkozás (nevesül hogy mennyi zsírt eszel) 5%-ban százalékban befolyásolja!
Messze a sárgája az értékesebb, ezt tudtam, de pontosabban nem. De rákerestem egy számomra megbízható oldalon pont azokra, amiket kérdeztél (B-ből csak a B6-ra és a B12-re találtam adatot) s a sárgájában jóval több van belőlük.
A fehérje remek fehérjeforrás, de kb. ennyi. Akad benne ez-az, de nem sok. Jó, kálium pl. több van benne, mint a sárgájában, úgy tűnik. Sőt, magnézium is, de ezek oly kis mennyiségben, hogy egy kiló fehérje sem adna eleget...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!