Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Fogyás után sem vagyok megelég...

Iamdia kérdése:

Fogyás után sem vagyok megelégedve az alakommal. Mit tehetnék?

Figyelt kérdés

149 cm, 43 kg vagyok,kb. 12 kg-ot fogytam. Sose voltam vékony, 53-nál lejjebb eddig nem tudtam menni, de most sikerült. Csak az a baj, hogy még most sem vagyok megelégedve azzal, ahogyan kinézek:nincs lapos hasam, a combjaim pedig még mindig összeérnek. A többi testrésszel nincsen gond, sőt azok talán túl vékonyak. Engem a hasam és combom zavar. A hasam még mindig úgy néz ki, mintha lenne rajta felesleg, a combom is egy kicsit. Nem kezdtem el többet enni, próbálom tartani a súlyom, mert azt mondják, többet nem is fogyhatok, sőt fel kéne híznom 45 kg-ra, de nem merek. Mit kéne tennem? Tudna valaki segíteni?

18/L

2020. ápr. 16. 19:19
 1/10 anonim ***** válasza:
0%

Fordulj pszichológushoz! Ezt úgy hívják, hogy anorexia.

Amúgy a fiúk a husit szeretik, nem a csontokkal játszani...

2020. ápr. 16. 19:25
 2/10 anonim ***** válasza:
80%
ezt nevezik skinny fatnek. Igazából mozogni + megfelelő étrendet kell követni. De ne egyik napról a másikra várd az eredményt! Youtube is tele van mindenféle otthon elvégezhető gyakorlatokkal :)
2020. ápr. 16. 19:28
 3/10 anonim ***** válasza:
0%

#1 Fiú vagyok és nem tetszik a felesleg... Szóval csak magad nevében! :)

Ebből a 2 adatból pedig igenis lehet rajta.

2020. ápr. 16. 19:31
 4/10 anonim ***** válasza:
79%

Szia!

Valszeg az van, amit a második mond. Hogy súlyban jó vagy, de nem mindegy hogy 10 kiló zsír vagy 10 kiló izom van rajtad. Most már elérted a megfelelő súlyt, ideje kondizni és tisztán szépen étkezni, és így tartva a súlyodat, sőt felmenve 45 kilóra simán lehet lapos hasad.

Nem lesz könnyű, de ha sikerült lefogynod 12 kilót akkor ez is menni fog! Sok sikert!

2020. ápr. 16. 19:45
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Egyreszt alkati adottsagok vannak. Masreszt, sportolni, tornazni, mozogni kell fokent.

Harmadreszt, most, ennek a virusveszelynek a kellos kozepen ne veszelyeztesd az egeszseged!

2020. ápr. 16. 19:56
 6/10 A kérdező kommentje:

#1 már diagnosztizálva vagyok anorexiával kb. nyár óta

#2 #4 nem tudom pontosan, mert voltam dietetikusnál, ahol megmértek, ott a zsíros igen alacsony volt, az izommal meg semmi gond. A víz százaléka a testemben volt még több a kelleténél.

Az a baj, hogy konkrétan azt sem tudom, hogy ez most felesleg e vagy sem. Gondoltam a fogyás utáni megereszkedett bőrre, de nem igazán úgy néz ki.

Amúgy a környezetemben mindenki azt mondja, hogy jó alakom van, gyönyörűen lefogytam, és hogy nincs baj az alakommal. De én egyszerűen utálom, sose szerettem.

És #3 ez részben a fiúk miatt is van :D Mert az jár a fejemben, hogy persze, miért is tetszenék bárkinek, hogyha így nézek ki.

Köszönöm a válaszokat.

2020. ápr. 16. 19:56
 7/10 anonim ***** válasza:
29%
Kérlek dobj már fel egy képet, arc nélkül, akár privátban. Nem tudom elképzelni az anorexiát, abszolút átlagos ez a súly ezzel a magassággal, még csak nem is igazán vékony.
2020. ápr. 17. 08:38
 8/10 A kérdező kommentje:

#7 inkább nem küldök képet, nem szeretnék.

Anorexiás pedig nem csak az lehet, aki pl 38 kg. Van egy úgy nevezett fajtája, hogy atypical anorexia, amikor a súlyod normál, de a produkálod a tüneteket.

Az meg hogy nem vagyok vékony, hát... Igen, nem segít hozzá az elég kóros önbizalomhiányomhoz, köszi XD

2020. ápr. 17. 10:42
 9/10 anonim ***** válasza:
66%

Az anorexia egyik jellemző tünete, hogy az illető sosincs megelégedve az alakjával, akkor sem érzi elég vékonynak magát, amikor zörögnek a csontjai. Egyébként minél soványabb vagy, annál jobban látszik a hasadon, ha van benne kaja. Egyébként a testfelépítés is belejátszik, pl. ha keskeny a csípőd, a combjaid mindig össze fognak érni, max. akkor nem, ha az összes izmot lekoplaltad róla, az viszont nem valami esztétikus.

A helyedben én izmot próbálnék felszedni (ehhez kalóriatöbblet, sok fehérje és erősítő edzés szükséges), és nem a kilókkal foglalkoznék. Az 53 kg se volt sok, ha izmos lennél, pláne nem lenne az.

2020. ápr. 17. 10:43
 10/10 anonim ***** válasza:
8. A tény az tény. Ha nem tetszik amit látsz a tükörbe, változtatsz, mindannyian ezt tesszük.
2020. ápr. 17. 13:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!