Fogyás után sem vagyok megelégedve az alakommal. Mit tehetnék?
149 cm, 43 kg vagyok,kb. 12 kg-ot fogytam. Sose voltam vékony, 53-nál lejjebb eddig nem tudtam menni, de most sikerült. Csak az a baj, hogy még most sem vagyok megelégedve azzal, ahogyan kinézek:nincs lapos hasam, a combjaim pedig még mindig összeérnek. A többi testrésszel nincsen gond, sőt azok talán túl vékonyak. Engem a hasam és combom zavar. A hasam még mindig úgy néz ki, mintha lenne rajta felesleg, a combom is egy kicsit. Nem kezdtem el többet enni, próbálom tartani a súlyom, mert azt mondják, többet nem is fogyhatok, sőt fel kéne híznom 45 kg-ra, de nem merek. Mit kéne tennem? Tudna valaki segíteni?
18/L
Fordulj pszichológushoz! Ezt úgy hívják, hogy anorexia.
Amúgy a fiúk a husit szeretik, nem a csontokkal játszani...
#1 Fiú vagyok és nem tetszik a felesleg... Szóval csak magad nevében! :)
Ebből a 2 adatból pedig igenis lehet rajta.
Szia!
Valszeg az van, amit a második mond. Hogy súlyban jó vagy, de nem mindegy hogy 10 kiló zsír vagy 10 kiló izom van rajtad. Most már elérted a megfelelő súlyt, ideje kondizni és tisztán szépen étkezni, és így tartva a súlyodat, sőt felmenve 45 kilóra simán lehet lapos hasad.
Nem lesz könnyű, de ha sikerült lefogynod 12 kilót akkor ez is menni fog! Sok sikert!
Egyreszt alkati adottsagok vannak. Masreszt, sportolni, tornazni, mozogni kell fokent.
Harmadreszt, most, ennek a virusveszelynek a kellos kozepen ne veszelyeztesd az egeszseged!
#1 már diagnosztizálva vagyok anorexiával kb. nyár óta
#2 #4 nem tudom pontosan, mert voltam dietetikusnál, ahol megmértek, ott a zsíros igen alacsony volt, az izommal meg semmi gond. A víz százaléka a testemben volt még több a kelleténél.
Az a baj, hogy konkrétan azt sem tudom, hogy ez most felesleg e vagy sem. Gondoltam a fogyás utáni megereszkedett bőrre, de nem igazán úgy néz ki.
Amúgy a környezetemben mindenki azt mondja, hogy jó alakom van, gyönyörűen lefogytam, és hogy nincs baj az alakommal. De én egyszerűen utálom, sose szerettem.
És #3 ez részben a fiúk miatt is van :D Mert az jár a fejemben, hogy persze, miért is tetszenék bárkinek, hogyha így nézek ki.
Köszönöm a válaszokat.
#7 inkább nem küldök képet, nem szeretnék.
Anorexiás pedig nem csak az lehet, aki pl 38 kg. Van egy úgy nevezett fajtája, hogy atypical anorexia, amikor a súlyod normál, de a produkálod a tüneteket.
Az meg hogy nem vagyok vékony, hát... Igen, nem segít hozzá az elég kóros önbizalomhiányomhoz, köszi XD
Az anorexia egyik jellemző tünete, hogy az illető sosincs megelégedve az alakjával, akkor sem érzi elég vékonynak magát, amikor zörögnek a csontjai. Egyébként minél soványabb vagy, annál jobban látszik a hasadon, ha van benne kaja. Egyébként a testfelépítés is belejátszik, pl. ha keskeny a csípőd, a combjaid mindig össze fognak érni, max. akkor nem, ha az összes izmot lekoplaltad róla, az viszont nem valami esztétikus.
A helyedben én izmot próbálnék felszedni (ehhez kalóriatöbblet, sok fehérje és erősítő edzés szükséges), és nem a kilókkal foglalkoznék. Az 53 kg se volt sok, ha izmos lennél, pláne nem lenne az.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!