Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Mi a baja a vegánoknak az...

Mi a baja a vegánoknak az állati eredetű ételekkel (tej, tejtermékek stb. )?!

Figyelt kérdés

Félre ne értsen bárki is, előre leszögezném, nem kötekedni akarok vagy ilyesmi. Én mindenki nézetét, életvitelét, gondolkodás módját tiszteletben tarton, mert szerintem mindenkinek szíve joga azt gondolni, amit akar és úgy élni ahogy akar.

Csak nem értem a vegánokat. Mert ha most vesszük a vegetáriábusokat, az oké, hogy ők azért nem esznek húst, mert ahhoz meg kell ölni az állatokat és a vegetáriánusok annyira szeretik az állatokat, hogy nem akarják megölni őket azért, hogy finomakat ehetsenek.

Ez rendben van.

De a vegánoknál azért nem értem, hogy miért nem esznek SEMMI állattól származó dolgot, mert ahhoz, hogy legyen tej, meg tejtermékek, egyáltalán nem kell bántani az állatot (úgy mint a húsáért), sőt. Azok az állatok amikből tejet és tejtermékeket nyerünk ezért lettek háziasítva és ahoz vannak szokva, hogy farmon élnek, megfejik őket időnként, meg ilyenek. De ettől semmi baja nem lesz az állatoknak.

Márpedig én arra asszociálok, hogy a vegánok azért nem esznek semmit, ami állattól szármaik, mert hogy az rossz az állatnak.

Szóval valaki kérem világosítson fel, hogy hogy van ez.

Előre is köszönöm a válaszokat.

2019. szept. 23. 10:17
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
100%
#3 Az Emmi rendeletben benne van, hogy egy napi étkezésben fél liter tejet vagy annak megfelelő tejterméket kell adni. Akkor szerinted egészségtelen, ha ez a rendelet alapján megy minden féle kórházi, iskolai és egyéb étkeztetés? Biztos viccből van elrendelve, hogy az általános iskolások kapjanak tejterméket kötelezően a tízóraihoz :)
2019. szept. 29. 21:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!