A zsírdús vagy a sovány tejtermékek e tegyem inkább?
Nagyon szeretem a tejfölt a sajtokat de főleg a sajtokat abba is inkább a zsírosabb sajtokat mint camombert vagy parmezánt vagy egyéb zsíros sajtokat tejfölben is inkább krémesebb zsírosabb tejfölt szeretem. A dietetikai ajánlások a zsírszegény tejtermékeket ajánlják de több helyről hallom hogy ez kezd megdőlni és talán a zsírdús a tejtermékek egészségesebbek mint a zsírszegény tejtermékek, erről mi a véleményetek?
Tejtermékeket egyáltalán nem egészséges enni, súlyosan rákkeltőek, és tele vannak koleszterinnel is.
Sem a zsírszegény, sem a zsíros verziók nem egészségesek, de ha a kettő között kell választani akkor a zsírszegényt válaszd. Abban kevesebb az egyértelműen káros telített zsír és koleszterin.
A népszava helyett pedig inkább kutatásokból tájékozódj. A the Lancet-ben megjelent 'kutatást' a tejipar fizette, így egyértelműen nem valósághűek az eredményei (azért fizetnek, hogy úgy módosítsák az eredményeket, hogy az a tejtermékek fogyasztását jónak állítsa be).
Független kutatások mind a tejtermékek fogyasztása ellen szólnak. Ha teheted, legalább a tejeket és joghurtokat cseréld növényiekre, ha már a sajtot nem is tudod letenni mondjuk.
4. Szerintem a mai világban nincs olyan hogy független kutatás....
Amúgy a koleszterin mítosz már rég megbukott, úgy tudom a cukor károsítja inkább az ereket és arra rakódik a koleszterin esetleg .
Állítólag ezt a koleszterin hisztit a növényolaj gyártó cégek terjesztették...de egyre több kutatás van arra hogy a táplálkozással nem is nagyon lehet befolyásolni. Amúgy a tej, joghurt valóban lehet mégsem egészséges abban egyett értek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!