Honnan ered az a mítosz és honnan szedik azokat a cikkeket, amik azt mondják, hogy tejtermékek nélkül nem lesz erős a csontozat, illetve hogy SZÜKSÉGED van a tejtermékekre? Hol születnek ezek?
A cikkek többnyire a tejlobbiból fakadnak, akik kétségbeesetten próbálnak kampányolni látván a világszerte csökkenő keresetet az állati termékekre. Lásd tejkamion, iskolatej és hasonló baromságok, melynek lényege, hogy jó korán beleverjék a gyerekekbe ezt az áltudományos hülyeséget.
A valóság meg az, hogy a mákban 3x annyi kálcium van mint a tejben, a szezámmagban is duplaannyi, de a szója, tofu, mandula, káposztafélék, disznóparéj (amaránt), zab, brokkoli stb. is elég magas kálciumtartamúak, de amúgy meg kb. mindenben van kálcium. Ha normálisan eszel, szinte lehetlen alulteljesíteni a napi 500-1000mg-os szükségletet (kinek mi, na meg ez a D vitamin és a C vitamin beviteltől is függ).
2.: Joghurtok helyett tudom ajánlani az ALPRO termékeit azoknak nagyon hiteles ízük van.
Boltiból semmilyen tej nem hasonlít a tehéntejre (háziból a zab vagy kendermagból készült növényi tej egy kis datolyával elég közel van hozzá) - de műzlihez vagy kávéba nagyon finom szerintem a mandula és mogyorótej. Illetve ezek édes palacsinta vagy tésztafélékbe is nagyon finomak.
Vaj helyett az ASLAN BIO-t tudom ajánlani.
Sajtfélék szintén nehezen helyettesíthetőek, ami eléggé autentikus az a puha tofu kockákra vágva, házilag elrakva sós-fűszeres olajban - nagyon hasonlít a feta sajtra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!