A tejtermékek hatása, illetve egészséges táplálkozás?
Sziasztok! Az lenne a kérdésem, hogy mi a véleményetek a rendszeres tejtermékek fogyasztásáról? Naponta iszom kb. 1-2 dl tejet, 1-2 pohár joghurtot és mellette 100-150g cottage cheese-t is eszem. Ezek hosszú távon sok kárt okozhatnak vagy ennyi még beleférhet egy egészséges étrendbe? Napi étkezésem így néz ki és érdekelne az is, hogy ez mennyire megfelelő?
Reggeli: Aldi gluténmentes vekni + cottage cheese és rengeteg zöldség (paradicsom,paprika,uborka,olivabogyó,lilahagyma,retek) + 1 dl tej a kávémhoz cukor és édesítőszer nélkül.
Tízórai: 250g 0,1%-os natúr joghurt, alma, pomelo, vagy körte és diet bite müzli + lenmag.
Ebéd; valamilyen leves, plusz főzelék (ma pl. spenótfőzelék) tojással vagy virslivel és néha kenyér helyett eszem hozzá szezámmagos korngold roggent vagy húst sütök natúr és mellé krumplipüré vagy rizs és savanyúság.
Uzsonna; kefír és valamilyen gyümölcs lenmaggal és diet bite müzlivel.
Vacsora: Ugyan az, mint reggel vagy májkrém és virsli.
Előre is köszönöm a válaszaitokat!
Szia. Én mostanában olvastam olyan véleményeket alternatív orvosoktól, hogy a tej mégsem olyan egészséges, mint amilyennek évtizedek óta tartják. De nem tudom, igaz-e. Az biztos, hogy aki érzékeny a tejcukorra vagy a tejfehérjére, annak nem jó. Nem hinném, hogy van olyan ember a világon, aki ki tud igazodni a sokféle táplálkozási irányzat között... :(
Pl. pont ma olvastam egy cikket, aminek a lényege az volt, hogy nagyon szép a "gluténmentes" kenyér, süti stb., csak általában tele van olyan anyagokkal, amik viszont nem jó hatásúak (tartósítószerek, ízfokozók, állományjavítók stb.)
Vagy pár napja azt, hogy zöldségből és gyümölcsből sem mindegy, hogy milyet eszünk (műtrágya- és permetszermenteset kellene); meg a húst is olyan helyről kellene venni, ahol biztos, hogy normál körülmények között tartják az állatokat, nem nagyüzemi tenyésztés, és nincsenek telenyomva tápokkal, antibiotikumokkal stb. És kizárólag a fehér húsok, ill. a halak fogyasztása egészséges. (A vegák szerint meg az se, ha jól tudom...)
A müzlik és hasonlók "baja" az lehet, hogy túl sok hozzáadott cukrot tartalmaznak, ill. esetleg egyéb anyagokat.
Szóval mindezek után a jó ég tudja már, hogy mi egészséges, és mi nem az. :(
Ui.: A virsli és a májkrém tuti nem az, tele vannak adalékanyagokkal, meg általában nem minőségi húsból készülnek. Persze egyszer-egyszer belefér, de a rendszeres fogyasztás valószínűleg nem jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!