Kamaszkorban is egészségtelenek a tejtermékek?
A tejtermékek önmagukban nem ártanak sem a felnötteknek, sem a kamaszoknak, sem a gyerekeknek, kivéve, ha valamilyen összeférhetetlenségük van.
Az meg végképp hülyeség, hogy a tejben van a növekedési hormon, ez nem igaz, a hormonok az adott gyerekállatban képzödnek.
Ugyanis nem azért nö töle, mert a kajában hormonok vannak, hanem mert tápanyagokat tartalmaz. Ugyanígy nönek késöbb a húsoktól, zöldségektöl, gabonától is, ezzel a logikával semmit nem szabadna enni, amitöl fejlödni tud egy szervezet.
"mi az E330? Megsúgom, citromsav. A tejben nincs ilyen."
Mesterségesen, úgymond kémcsőben előállított citromsav! A kémiai képlete is eltér a gyümölcsökben előforduló citromsavétól. (lásd: Wikipédiában)
És igen is, a tejbe is adalékólják a tejgyárakban. E nélkül nem lehetne árusítani a multik polcairól! Mert ha romlott tejet viszel haza...
""mi az E330? Megsúgom, citromsav. A tejben nincs ilyen."
Mesterségesen, úgymond kémcsőben előállított citromsav! A kémiai képlete is eltér a gyümölcsökben előforduló citromsavétól. (lásd: Wikipédiában)"
Mivel az élelmiszeriparban dolgozom, így szerintem egy kicsit jobban benne vagyok a dolgokban, mint te. Az alapdiplomám szerint biológus vagyok, pontosan tudom hogy készítik a citromsavat, no de azt tudtad-e, hogy a legnagyobb mennyiségben Aspergillus nigerrel termeltetik? Nem mi, kis butus. De olvasgasd csak a wikipédiát, általános suliban még talán hasznos is.
"És igen is, a tejbe is adalékólják a tejgyárakban. E nélkül nem lehetne árusítani a multik polcairól! Mert ha romlott tejet viszel haza..."
Nem, nem adalékolják. Olvass már egy kicsit az erre vonatkozó szabványokban és ne beszélj baromságokat. Nem, nincs benne adalékanyag. Mond, utánaolvastál a pasztőrözésnek, amire megkérdetelek? Gondolom nem, mert akkor nem montál volna újfent ekkora marhaságot
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!