Valóban a finomított szénhidrátok egészségtelenek mint az állati zsír?
Szerintem kevés ételfélére lehet azt mondani, hogy mindenféle mennyiségben egészségtelen, de elég nagy mennyiségben mindegyik halálos.
Nekem a sok szénhidrát az egészségtelen, minden formában, erre már rájöttem (azért nem teljesen mindegy, hogy répacukrot vagy zöldséget eszem, de a sok mindenképpen rossz). Van, akinek a laktóz nem jó (nekem sem), bár orvosilag nem érzékeny rá. S nyilván van, aki a sok zsírt nem bírja, jó, ez nyilván mindenkire igaz, csak lehet, hogy én 300 gramm egyszerre elfogyasztott zsírtól buknék ki, neked pedig már 60 gramm is sok lenne egyszerre...
Alapból szimpatizálok azzal az állásponttal, hogy a gyors cukrokat kerüljük, ne a telített zsírt, de nem általánosan. Vannak, akik prímán elvannak rengeteg cukorral (viszont úgy gondolom, jobb a banán, mint a répa- vagy nád- vagy kókuszcukor... mégis természetesebb és kevésbé tömény, még ha meg is lehet belőle enni kilókat), de vannak, akik rosszul lesznek tőle s ugyanez van a zsírral. Én aztán nem tudok igazságot tenni, de az egyéni étrendem miatt több jót olvastam az extrém szénhidrátszegény étrend előnyeiről. De tudom, hogy ez nem mindenkinek egészséges.
Messze a legrosszabb, ha valaki rengeteg zsírt és rengeteg cukrot eszik, ráadásul rossz formában és a kalóriát is eltúlozva.
Igen mindketto egeszsegtelen. Mindkettot a legjobb kerulni.
De ha valasztani kene akkor azt mondom hogy a finomitott ch valamivel jobb de alapvetoen egeszsegtelen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!