Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Ételfüggő vagyok vagy csak...

Ételfüggő vagyok vagy csak túlevő?

Figyelt kérdés
Sziasztok. Nem tudom hogy egyszerűen túl sokat eszem vagy ez már egy kialakulóban lévő / kialakult ételfüggőség. Összeszámoltam és közel 5000 kalóriákat fogyasztok el minden nap. Alapvetően az étrendem reggel péksütiből áll, utána ebédig nassolok cukrokat, gumicukrot vagy chipset, az ebéd általában gyorskaja, gyros, burger king vagy mcdonalds, átlagban 2-3 burgert eszek meg, nagy krumplival, néha még csibefalatkával, üdítővel és néha egy fagyival is. Aztán nagyjából estig elvagyok, nassolgatok egy kis csokit vagy kávét iszogatok és este megint elmegyek egyet gyorskajálni. Utána lefekvésig nassolgatok, chipset, túró rudit, sajtot, gumicukrot, tejszeleteket, péksütit. Mindemellett napi 2-2,5 liter üdítőt iszok meg. Érzem hogy ez nem normális, de nem tudom hogy egyszerűen sima túlevő vagyok vagy ez már patologikus? Az elmúlt három évben felszedtem 50 kilót, most már bő dupla akkora a súlyom mint a magasságomhoz normális súly, és igazából nem vagyok érzelmileg a legjobb állapotban. Ez az ételmennyiség lehet az érzelmi állapotom következménye?

2019. szept. 20. 21:55
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Egyszerűen csak rengeteg cukrot, szénhidrátot, műkaját eszel, amikben rettentően kevés a hasznos tápanyag. Valahol olvastam, hogy az emberek sokszor azért esznek rengeteget, mert a rengeteg kajában van annyi fehérje, egyéb fontos tápanyag, amennyire szükségük van. Pedig ennél sokkal kevesebb kalóriából is be lehet vinni ugyanannyi vagy több esszenciális tápanyagot.

Ha reggel tojás + zöldséggel indítanál, ebédre és vacsorára húst, halat és zöldséget ennél, és max. gyümölcsöket, dióféléket nassolnál, szerintem feleannyi kalóriával is jól tudnál lakni. Persze a szénhidrátfüggőség leküzdése nem könnyű, pár napig nagyon erősnek kell lenni, de nagyon megéri az egészséged és a testsúlyod miatt. (A kávé maradhat, cukor és tej nélkül.)

És szerintem nem az érzelmi állapotod miatt eszel sokat, hanem a pocsék étrended miatt van rossz közérzeted, labilis idegállapotod. Az a rengeteg méreganyag megteszi a hatását az idegrendszerre, nem beszélve a vitaminhiányról.

2019. szept. 20. 22:51
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Még egy dolog: nem te vagy ételfüggő, hanem a bélbaktériumaid cukorfüggők. Ideje kiéheztetned őket, és helyettük hasznosabbakat betelepíteni (probiotikum).
2019. szept. 20. 22:53
 3/6 A kérdező kommentje:

köszi :) igazából a közérzetem régen sem volt jó, szerintem azért kezdtem el többet enni, ami után persze ahogy híztam meg ahogy pocsék kajákat ettem csak még rosszabb lett

ezekről a cukorfüggő bélbacikról még sosem hallottam de érdekes! le kéne őket szoktatni róla xD

2019. szept. 20. 22:58
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

csak te tudod leszoktatni őket

úgy, hogy nem eszel (hozzáadott) cukrot

keress magadnak olyan elfoglaltságot, hobbit, ami kapcsán hosszú időn keresztül mindkét kezedre szükség van, és lehetőleg maszatos, koszos, stb. is lesz, vagyis olyan hobbid legyen, ami közben tutira nem tudsz enni

2019. szept. 22. 19:55
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

és igen, persze, hogy összefüggésben van az érzelmi állapotoddal a vég nélküli kajálás

keress fel egy pszichológust, ő (is) tud segíteni, mert nem csak arról van szó, hogy mit és mennyit eszel, hanem arról is, hogy miért, ahhoz meg ő ért

2019. szept. 22. 19:57
 6/6 A kérdező kommentje:
okés, köszi :) már elkezdtem keresni egyébként
2019. szept. 22. 20:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!