Ételfüggő vagyok vagy csak túlevő?
Egyszerűen csak rengeteg cukrot, szénhidrátot, műkaját eszel, amikben rettentően kevés a hasznos tápanyag. Valahol olvastam, hogy az emberek sokszor azért esznek rengeteget, mert a rengeteg kajában van annyi fehérje, egyéb fontos tápanyag, amennyire szükségük van. Pedig ennél sokkal kevesebb kalóriából is be lehet vinni ugyanannyi vagy több esszenciális tápanyagot.
Ha reggel tojás + zöldséggel indítanál, ebédre és vacsorára húst, halat és zöldséget ennél, és max. gyümölcsöket, dióféléket nassolnál, szerintem feleannyi kalóriával is jól tudnál lakni. Persze a szénhidrátfüggőség leküzdése nem könnyű, pár napig nagyon erősnek kell lenni, de nagyon megéri az egészséged és a testsúlyod miatt. (A kávé maradhat, cukor és tej nélkül.)
És szerintem nem az érzelmi állapotod miatt eszel sokat, hanem a pocsék étrended miatt van rossz közérzeted, labilis idegállapotod. Az a rengeteg méreganyag megteszi a hatását az idegrendszerre, nem beszélve a vitaminhiányról.
köszi :) igazából a közérzetem régen sem volt jó, szerintem azért kezdtem el többet enni, ami után persze ahogy híztam meg ahogy pocsék kajákat ettem csak még rosszabb lett
ezekről a cukorfüggő bélbacikról még sosem hallottam de érdekes! le kéne őket szoktatni róla xD
csak te tudod leszoktatni őket
úgy, hogy nem eszel (hozzáadott) cukrot
keress magadnak olyan elfoglaltságot, hobbit, ami kapcsán hosszú időn keresztül mindkét kezedre szükség van, és lehetőleg maszatos, koszos, stb. is lesz, vagyis olyan hobbid legyen, ami közben tutira nem tudsz enni
és igen, persze, hogy összefüggésben van az érzelmi állapotoddal a vég nélküli kajálás
keress fel egy pszichológust, ő (is) tud segíteni, mert nem csak arról van szó, hogy mit és mennyit eszel, hanem arról is, hogy miért, ahhoz meg ő ért
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!