Lehetséges, hogy ételfüggő vagyok?
Nem tudom, mit eszel, bármire képesek rámondani emberek hogy egészségtelen vagy egészséges... De most nem erről van szó.
Nos, az embernek megvan a maga kalóriaigénye. Ha nem eszed túl magad, s még az összetétele is jó, akkor nincs nagy gond, habár elég szokatlan s nem praktikus folyton enni. Emberek vagyunk, nem aprócska cickányok az ő extrém anyagcseréjükkel. Vagy legelésző állatok az ő kalóriaszegény ételükkel. Bár vannak extrém esetek.
Ha nekiestél a hűtőnek, bizonyára keveset ettél - vagy lelki oka volt, ezt neked kell érezned. Lehet, hogy a sok étkezésed apró adagját alkalmaztad az 5 étkezésedre, ekkor nem csoda, ha nem laktál jól s nem volt erőd.
Lehet, hogy te csak pöttöm étkezésekre vagy képes, ezt szoktad meg. Akkor nyilván sok kell belőle.
Én csak nagyobb étkezéseket tudok tartani, szálkásításkor napi egyszer eszem (lehet, hogy tömegeléskor is, de akkor más opcióm is van) s ez nekem ideális. Nincsenek konkrét szabályok, hányszor ehet az ember naponta egészséges életmód mellett. Minimum egyszer érdemes, bár alkalmi hosszabb böjt is belefér.
Van, akinek van pl. egy 6-8 órás evési ablaka s abban szinte folyton eszik, ha neki az úgy jó s lelkileg nem sérül tőle, nemcsak az ételre gondol, elhanyagolva minden mást, miért ne?
Ha egy ideig kevésbé leszel aktív, akkor jó esetben a tested érzékeli, hogy kevesebb energia kell és nem ad éhségjeleket, ha jó étrenden beviszed a kalóriaigényedet. Ez a normális viselkedés, de persze nem árt ügyelni ilyenkor.
Úgy tűnik, rengeteg fehérjét eszel, a turmix csak árt...
Bár persze nem írtál mennyiségeket, de nekem is csak 8 tojás fér bele a napomba, plusz minimális egyéb és így is igen jól állok fehérjével...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!