Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Lehet, hogy romlik a szemem?

Lehet, hogy romlik a szemem?

Figyelt kérdés
Pár napja a jobb szememmel nem látom élesen a kontúrokat. Mást ugyanúgy élesen látok, csak ha nagy a kontraszt, pl egy fehér törölközőt nézek, ami mögött sötét háttér van, akkor a kontúrja elhomályosodik, és olyan, mintha még egyszer kicsit "kinőne" belőle a törölköző széle, kontúrja. Ha hunyorítok, még jobban "kinő". De ezt nem nevezném kettős látásnak, meg másnál nem fordul elő, csak a világosabb kontúroknál. Meg pl digitális óráknál látom még úgy, mintha az óra fölött még egyszer megjelenne, csak halványabban. De emberek arcánál, meg máshol ezt nem tapasztalom, csak ahol nagy a kontraszt. Kicsit mintha fájna is néha a jobb szemem, vagy nyomás lenne benne. Lehet esetleg attól, hogy meghúzódott jobb oldalon a nyakam és be is keményedett az izom ott?
2011. ápr. 13. 20:41
1 2 3
 11/26 A kérdező kommentje:

A képet, amit küldtél, ott az eredeti képet viszont élesen látom.

Akkor lehet, hogy mégsem ez a baj, nem tudom.

Igazság szerint pár hete megrándult a nyakam, és be van keményedve, fájt is tőle a fejem, de az már szerencsére múlt, és olvastam róla, hogy nyakizom bekeményedésénél az izmok ahogy haladnak felfelé a fejbe, kihatnak a szemre, orra, halántékra is.

Lehet, hogy ettől van megerőltetve a szemem is.:S

2011. ápr. 17. 11:46
 12/26 anonim ***** válasza:
A glaukóma müthető. egy kis bemetszést végeznek a szemen,h. ne feszüljön. A szembelnyomás fájdalom nélkül mérhető szemészeten. Lehet, hogy csak szemüveg kell.Menj el ellenőrzésre és írd meg mi a baj, ez sokakat érdekelne.
2011. ápr. 17. 20:30
 13/26 anonim ***** válasza:

Szia. Bocsi a késő válaszért, az vok aki a képet is linkelte. Szóval nem tudom minek nevezhető, nem nyomást, hanem inkább enyhe könnyezést, irritálást, olyasmit éreztem, mintha valami csipa volna mindig a jobb szemembe ami nem hajlandó kijönni. De ha minden igaz akkor az enyém szemtengelyferdülés. És amint láthatod függőleges irányban csúszik el a kép. De ha olyan kedve van, akkor elég jól helyrejön, és az online szemvizsgálat honlapon elérem a gyengébb szememmel az 1-es látásélességet is néha, vagyis a 100%-os látást. Persze nem tűélesen, de kilátom a számokat valahogy. Ez főleg akkor javul nálam, ha egy napot kint vagyok a szabadban, sétálok, nézelődök, lazítok, és nem a gép előtt ülök. Mindenesetre néha nézz rá erre az oldalra időnként:

www.online-szemvizsgalat.hu

2011. máj. 2. 01:43
 14/26 A kérdező kommentje:

Köszi a választ!:)

Nekem olyan érzésem van, mintha a szemgolyómra úgymond rátapadna a "szemem", főleg alul, az a bőr rész, ami alul van.

Néha viszont mintha a szemgolyóm fájna, égne.

A vizsgálatot megcsináltam, jól láttam mindent.

Szemtengelyferdülés kialakulhat egyip napról a másikra?

És mi okozza?

A szemüveg segít teljesen rendbehozni azt is, ha mellette élesen látok?

2011. máj. 2. 15:15
 15/26 anonim ***** válasza:
Ha te élesen látsz, akkor oda nem hiszem, hogy szemüveg kell, hanem valami más a gond, mindenképpen fordulj orvoshoz vele az a legbiztosabb.
2011. máj. 3. 01:13
 16/26 anonim ***** válasza:

Azt nem tudom, hogy nálam mi történt, de tény és való, hogy egyik nap csak arra lettem figyelmes, hogy ébredés után több idő elteltével már nem szűnt meg a jobb szememben az az elcsúszott enyhe homály. Amúgy meg itt a lényeg:

[link]

A lényege, hogy csak egyes fénysugarak nincsenek megfelelően fókuszálva.

2011. máj. 3. 01:21
 17/26 A kérdező kommentje:

Köszi a választ!:)

Mutatok egy képet, hogy hogy látom a digitális órát:

[link]

A feketével jelölt rendesen az óra körvonala, az az alap, és a szürkével jelölt, ahogy úgymond elcsúszva látom.

Tehát így látom a digitális órát, csak a szürke részt sokkal de sokkal halványabban, mint magát a "rendes" képet, ami feketével van.

Ha hunyorítok, akkor még jobban elcsúszik, és akkor a szürke rész még jobban "kikel" felül az órából.

Nem tudom, így érthetően mondtam-e el.:)

2011. máj. 3. 15:12
 18/26 A kérdező kommentje:
Olyan, mintha szellemképe lenne a dolgok, tárgyak körvonalainak.
2011. máj. 3. 15:22
 19/26 anonim ***** válasza:
De hát pontosan ugyanezzel a problémával mentem én is szemorvoshoz, és ez valószínűleg szemtengelyferdülés lesz. Az lehet, hogy téged most még nem zavar, mert halványan látod, de idővel majd megerősödik, és az apróbb dolgoknál már bezavar ez a duplázott kép. Az előbbi linken a 4-be osztott ábrán, azt az alsó bal képet nézd, az lesz a probléma. Különben van egy ötletem mit próbálj ki saját magad. Elég lesz hozzá az ujjad, vagy pedig egy sötétebb, mondjuk fekete színű tárgy. Lényeg, hogy az peremével közelítsd a látótérbe. Szóval fókuszálj távolra valami apróbb tárgyra, vagy szövegre, eközben közelítsd az ujjadat, vagy azt a tárgyat egész közelről a látótérbe, úgy kb. a szempilládnál. Mivel neked felül jön ki a homály, ezért próbáld fentről lefelé, ha így nem javul a kép, akkor lentről felfelé, mindenképpen függőleges irányban valamelyik oldalról. Ha az ujjad homályos pereme belelóg a látótérbe, miközben te nem az ujjadra, hanem távolra fókuszálsz, és ekkor eltűnik az a homály, akkor ez szemtengelyferdülés lesz. Remélem kb. érthető mire gondolok. Ezt úgy egész véletlen vettem észre az én szememnél, amikor még nem mentem el szemorvoshoz.
2011. máj. 4. 13:26
 20/26 A kérdező kommentje:

De ez ugye nem nagy probléma?:S

És rossz, mert úgy érzem magam kicsit, mintha be lennék rúgva, vagy nem is ezen a földön járnék, mert nem úgy látok teljesen, mint régen.:S

Neked is volt ilyesmi?

2011. máj. 4. 18:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!