Miért romlik ilyen gyorsan a szemem?
Figyelt kérdés
Kb. 10 éves koromban lett először szemüvegem.Akkor az egyik szemem 1 a másik 2 dioptriás volt.Azóta Kb. évente egy dioptriát romlik a szemem.Most 12/F vagyok.Közre játszik a tv-zés,számítógépezés?Van valami tanácsotok amivel meg tudom állítani v lassítani a romlást?2011. márc. 28. 19:29
1/7 poiu válasza:
Van módszer, sajnos a szemorvosok nem tudják. Nem a számítógép vagy az olvasás számít, hanem az, hogy mennyi időt töltesz odakint naponta. Sok időt kell a szabadban tölteni, és elnézegetni jó messze. (Gondolom, plusszos a szemüveged)
2/7 anonim válasza:
3/7 anonim válasza:
Nem kell megijedni, ha rövidlátó vagy, akkor változni fog a romlás mértéke 18 - 20 éves korig. Minden évben nem fog egy dioptriát romlani, lesz hogy évekig nem is változik, vagy csak keveset.
4/7 anonim válasza:
Nem tudom, én egész nap számítógépezem, és tök jó a látásom. Mondjuk nem crt monitort használok. Én is a szemtornát ajánlanám neked. A szemüveg nem gyógyítja a szemed, csak max tünetmentesít egy időre.
5/7 A kérdező kommentje:
kÖSZÖNÖM A VÁLASZOKAT
2011. márc. 31. 15:11
6/7 anonim válasza:
1tipp : vegyél valami tuti monitort,akkor biztos nem megy tönkre a szemed ( vagy legalábbis lassabban )
7/7 anonim válasza:
Monitor legyen az utolsó amire sajnálod a pénzed.
Gondolj bele, ha nyáron pihensz akár 10-12 órát is előtte ülhetsz. Érdemes kidobni 20-30E-el többet rá és akkor valóban normális képet látsz.
Fontos a szemtorna.
Viszont, ha leülsz a gép elő lehetőleg tegyél mindent a közeledbe, ne kelljen egyszer meszebb nézned utána hirtele n a monitorra (túl gyorsan kell a szemnek így fókuszálni ami nem jó).
fél óránként tarts szünetet, óránként meg nézz ki az ablakon, hasonlók.
A szemüveg nem gyógyít de tünetmentesít - valamint kevésbé kell erőltetned a szemet vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!