Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Miért romlik ilyen gyorsan a...

Miért romlik ilyen gyorsan a szemem? Valakinek javult a dioptriája?

Figyelt kérdés
tavaly nullás volt a bal szemem és most nagyon romlik. leghátsó padban ülök, sokat nezetem és sokat olvasok.a jobb szemem3.25 ös és azt használom jobban ezért romlik a bal szemem mert az nem használódik?
2009. ápr. 23. 14:20
 1/2 anonim válasza:
nekem azóta nem romlott a szemem, mióta kontaktlencsét használok (kb. 13 éve). azelőtt nekem is rohamtempóban. a jobb szemem -3,75-ös.
2009. ápr. 23. 14:49
 2/2 anonim ***** válasza:
100%
Mínuszos? Ha igen, a sok olvasástól romolhat. Amikor egyetemre kezdtem járni, a vizsgaidőszak után a csoportból jó nénány embernek romlott a szeme (engem is beleértve), olyanoknak is, akiknek már évek óta nem. Az optikus azt mondta nekem, hogy az a jó a mínuszos szemnek, ha ott olvas, ahol még épp élesen lát, mert neki az a végtelen, és ezért nem fárasztó. Az én szemem -4,75-ös, de olvasáshoz -3-as szemüveget használok, mert azzal látok éppen a könyvig élesen. Ezt tudom ajánlani!
2009. ápr. 23. 17:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!