Normális hogy ilyen gyorsan romlik a szemem?
Figyelt kérdés
16 éves vagyok, tavaly áprilisban felírtak egy szemüveget, bal szememen sima üveg van, jobbon -1 dioptrás lencse, de ha becsukom a bal szememet, a jobbal már a szemüveg lencsén keresztül sem látok élesen... Ez azt jelenti, hogy a mostani lencséhez képest romlott a szemem. Szerintem legalább 0,5-1D-vel roszabb lett. Normális ekkora romlás kevesebb mint egy év alatt?
Más: szemüveggel mennyire lehet korrigálni a rövidlátást? Tehát a megfelelő szemüveggel egy pl. -5 dioptriás is élesen lát?
2009. febr. 6. 19:10
1/2 anonim válasza:
Hogy normális-e az nem tudom, de nekem is minden éveben új szemüveget írnak fel, de 2 7 utánha becsukom az egyik szemem, akkor nem látok vele rendesen.
2/2 anonim válasza:
Nem tudom, hogy lány vagy-e vagy fiú, de én is szemüveges vagyok, és nekem úgy romlik a szeme ahogy fejlődik a szervezetem... :( De mostanában is picit. Én eldöntöttem. Hogyha érett leszek, és a szüleim engedik használni fogom a kontakt lencsét. Ha a tested már rendesen ki van fejlődve a szemed sem fog romlani tovább
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!