Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Lehet, hogy romlik a szemem?

Lehet, hogy romlik a szemem?

Figyelt kérdés
Pár napja a jobb szememmel nem látom élesen a kontúrokat. Mást ugyanúgy élesen látok, csak ha nagy a kontraszt, pl egy fehér törölközőt nézek, ami mögött sötét háttér van, akkor a kontúrja elhomályosodik, és olyan, mintha még egyszer kicsit "kinőne" belőle a törölköző széle, kontúrja. Ha hunyorítok, még jobban "kinő". De ezt nem nevezném kettős látásnak, meg másnál nem fordul elő, csak a világosabb kontúroknál. Meg pl digitális óráknál látom még úgy, mintha az óra fölött még egyszer megjelenne, csak halványabban. De emberek arcánál, meg máshol ezt nem tapasztalom, csak ahol nagy a kontraszt. Kicsit mintha fájna is néha a jobb szemem, vagy nyomás lenne benne. Lehet esetleg attól, hogy meghúzódott jobb oldalon a nyakam és be is keményedett az izom ott?
2011. ápr. 13. 20:41
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
Ezzel szemészetre kell menned. Ne előjegyzést kérj, sürgősségi ellátásra jelentkezz be holnap.
2011. ápr. 13. 20:45
 2/26 A kérdező kommentje:

Miért, annyira komolynak tűnik? :O

Arra is gondoltam, hogy lehet, hogy csak a szemem "csal", és eddig is így láttam, csak nem figyeltem.

2011. ápr. 13. 20:46
 3/26 A kérdező kommentje:

Olyasmi, mint amikor pl könnyes lesz a szemed, akkor sem látsz már annyira élesen.

Vagy amikor kicsit széthúzod a szemeidet.

2011. ápr. 13. 20:47
 4/26 A kérdező kommentje:
Tehát inkább az mosódik el, aminek élesebb fényhez van köze, vagy ahol nagy a kontraszt, meg ilyen digitális dolgoknál, vagy feliratoknál, ahol szintén nagy a kontraszt, pl fekete hátteren fehér betűk, vagy fordítva.
2011. ápr. 13. 21:00
 5/26 anonim ***** válasza:

Lehet kis fertőzéstől is. De lehet: nem akarlak megijeszteni szembelnyomás változástól is, ami akár a glaukóma előjele is lehet. A fiamat ezzel műtötték. Szóval

nincs megoldás orvos!!!

2011. ápr. 14. 22:04
 6/26 A kérdező kommentje:

Zöldhályog idősebbeknél alakul ki, nem?

18 éves vagyok :S

2011. ápr. 15. 16:57
 7/26 A kérdező kommentje:
Viszont én úgy hallottam, sőt, nagymamámnak is az van, hogy a zöldhályog nem műthető, csak a szürke.
2011. ápr. 15. 16:57
 8/26 anonim ***** válasza:

Annyira nem kell feltétlenül megijedni, lehet hogy te is rövidlátó leszel mint én. Nekem a bal -0,25 vagy picivel nagyobb, a jobbik meg -0,50-es. Viszont ha napos környezetben vagyok, akkor majdnem tökéletes. Kb. így látok:

[link]

2011. ápr. 16. 17:14
 9/26 anonim ***** válasza:
Ja és igen, nálam is olyan, mintha halványan kijönne a tárgyak lelke többnyire felül. X)
2011. ápr. 16. 17:16
 10/26 A kérdező kommentje:

Köszi szépen a választ, igen, én is így látok, de csak a tárgyak kontúrjánál van ez. Nálad is?

És Te éreztél egy kis nyomást is a szemedben? Mintha kinyomná valami?

2011. ápr. 17. 11:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!