Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Hogyan romlik jobban a szemem?

Hogyan romlik jobban a szemem?

Figyelt kérdés
16/f. Másfél éve -1.5ös szemüvegem volt, ma a napszemüvegbe -2.25öst írtak, de az helyes már 3körüli lett volna. Nőttem is ezalatt kb10 centit most vagyok 195. Mit csináljak, hogy ne romoljon tovább? Hordjam mindig az erősebbet? Tornáztatas segít?
2011. jún. 28. 12:51
 1/6 anonim ***** válasza:
Szia! ÉN 0.5-ről indultam, most 1-es a szemüvegem, de nem hordom mindig. Ha utcán vagyok, akkor sokszor hordom, zavar ha nem tudok valamit elolvasni távolabbról, viszont itthon minimálisat van rajtam. A szemészem azt mondta, ilyen korban még a szem javulhat, nem szabad hagyni, hogy a szemüvegre nagyon rászokjon, néha jobb szemüveg nélkül. Amióta ígyvan, mintha egy picit, de tényleg csak minimálisan jobban látnék, és már mesfél éve 1-es a szemem, nem romlott, viszont anno felesről egyesre pár hónap alatt ment fel. Alapvetően rövidlátó családból vagyok, örököltem valamilyen szinten, szüleim mindketten szemüvegesek. Egyszóval a torna jót tesz a szemnek, tornáztasd nyugodtan, nem ártasz vele.
2011. jún. 28. 12:59
 2/6 A kérdező kommentje:
köszi. Én is 0.75ösről indultam 4éve
2011. jún. 28. 13:11
 3/6 anonim ***** válasza:
latastrening.hu és ne felejtsd a látás az agyban történik olvasd el és próbálj ki néhány gyakorlatot
2011. jún. 28. 13:17
 4/6 A kérdező kommentje:
köszi elolvasom
2011. jún. 28. 14:00
 5/6 anonim ***** válasza:

Minden agyban dől el.

Szem romlás okai lehetnek stressz, idegesség és csigolyaproblémák. Ha nincs valami súlyos betegséged (jellemzően magas vérnyomás, cukorbetegség vagy szembetegség (utóbbit átlagos/jó szakember észre veszi). Nagyobb városokban érdemes a szemészeten megcsináltatni az éves látásvizsgálatot. Ott az egyéb problémákat is laposan szűrik.

Erősebb dioptriát írnak fel, fel nem fedezet szemlencse görbülethiba esetén is.

És eseteben a fény érzékenység és az miatti szemizom feszítés is úgy látom. A fényre sötétedő lencsék is sok esetben megoldás jelentenek, nem csak az erősen színezet lencse. Gondolom ez utóbbira írtad hogy "napszemüveg".

2011. jún. 29. 06:06
 6/6 A kérdező kommentje:
nem rendes napszemüveg és elé egy teljesen tiszta átlátszó clip-in/on vagy milyen lencs. amúgy köszi a válasz. Már voltam több szemorvosnál, de nem mondtak semmi betegséget. És hogyan parancsoljam meg az agyamban a szememnek, hogy jobban lássak?:)
2011. jún. 29. 13:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!