Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Mikor romlik jobban a szem?

Mikor romlik jobban a szem?

Figyelt kérdés

14 éves lány vagyok. Fél éve kaptam szemüveget, utálom!! Azt szeretném kérdezni, hogy a szem mikor romlik, ha hordom a szemüveget vagy ha nem. Mert nekem azt mondta valaki, hogyha mindig hordom a szemüveget, akkor gyengülhet. És erőltetni kell. Csakhogy nem tudom, hogy hogy erőltessem. Ha meg nem hordom akkor meg nem látok tisztán és akkor meg rosszabbodhat. Akkor most melyik a jobb??? Hogy nem rosszabbodhat még jobban a szemem?

Válaszotokat előre is köszönöm!!

Egyébként a jobb szemem -1,5 bal szemem -0,5

2010. júl. 13. 09:02
 1/9 anonim válasza:
100%
Ha néha néha leveszed, úgy egy negyed órára akkor az nem árt. Ugyanis kényszeríted a szemedet, hogy jól lásson, vagyis erőlködik. Ha meg csak szemüvegben vagy, akkor meg semmi dolga sincs, mert el van kényeztetve.
2010. júl. 13. 09:11
 2/9 anonim ***** válasza:
73%
hordjad, később majd válthatsz lencsére.-...
2010. júl. 13. 09:12
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem érdemes lenne szemtornával rendbehozni, ennyi különbségnél még viszonylag könnyen lehet.

Amúgy én is szemüveges lennék, csak akkor hordom,ha nagyon muszáj (pl. órán), mert nem akarom elfogadni, hogy szemüveges vagyok és belesüllyedni ebbe a gondolatba, így reggel-este szemtornázok, és még mindig jó a 10 éve kiváltott szemüveg. Tesóm meg, aki mindig hordja, kb félévente vált egy erősebb szemüvegre.

Ne lustítsd el a szemed szemüveggel, foglalkozz vele, ne hagyd, hogy tovább romoljon.

2010. júl. 13. 09:20
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Nekem 9 éves korom óta van szemüvegem, órákon fel-feltettem, de nem hordtam folyamatosan 13 éves koromig, addig 1 dioptriát romlott a szemem, mikor folyton rajtam volt egy év alatt romlott ennyit. Most már kontaktlencsém van és nagyon szeretem, a szemüveget én is utáltam. 15/L
2010. júl. 13. 09:20
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Előző vagyok. Milyen ez a szemtorna? Tudnál mutatni róla oldalt? Viszonylag nagyobb dioptriás szemüvegeseknél is van értelme?
2010. júl. 13. 09:21
 6/9 anonim válasza:
100%

Szia! Ha jól gondolom, távolra látsz rosszul. Ebben az esetben érdemes csak akkor hordani a szemüveget, amikor távolra nézel. Ha viszont olvasol vagy számítógépezel stb., akkor ne hord, mert úgy a szemednek dupla munkája van! Én is közellátó vagyok, nekem sokat romlott amiatt a szemem, mert mindig hordom a szemüveget. Én is utálom hordani, de mégjobban, ha nem látok...

Remélem fog javulni, amúgy tudsz még csinálni szemtornát is, neten biztos fenn van. :)

2010. júl. 13. 09:23
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Mivel mínuszos, ez már csak romlani fog hosszú távon. Sovány vigasz, hogy idős korodban szemüveg nélkül is látsz majd olvasni.

Nekem is 0,5-tel kezdődött 19 éves koromban (egyemi előadóban nem láttam a táblát), most 33 vagyok, 3-as és 2,5-ös, minuszos, és ennél sokkal rosszabbat mértek, csak kértem, hogy gyengébbet írjanak, különben nem lesz megállás. Én kimondottan homályosan látok nélküle, de nincs választás. Lencsében meg nem tudok egész nap a számítógép előtt dolgozni, mert fáj a szemem tőle.

Nekem szemdoki mondta, hogy csak akkor hordjam, ha muszáj.

2010. júl. 13. 09:23
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is félévente romlik, a dokim mondta, hogy nem ír fel új szemüveget, mert semmi értelme félévente váltani, a szemnek sem jó. És mondta, hogy egy ideig minden vizsgaidőszak után számíthatok egy fél dioptria romlásra, valamint, hogy minél többet hordom, annál jobban romlik.

Csak nálam már túl magasa dioptria, úgyhogy kivitelezhetetlen az, hogy ne hordjam.

2010. júl. 13. 13:46
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

Bates-féle szemtorna segít szinten tartani, de ha intenzíven csinálod, még javulhat is, mint nekem. Egyébként a szemüvegtől még jobban eltunyul a szemed, és biztosan romlani fog. Ha teheted sokat pihentesd (nem TV-nézéssel), csak csukd be, próbálj ellazulni. Akkor sikeres, ha a behunyt és a kezeddel letakart (ne nyomd rá!) szemed nem lát villogó, forgolódó világos stb. foltokat, hanem teljes sötétséget. Ha olvasol, szemüveg nélkül tedd, és tudatosan vidd mindig messzebb a szemedtől az olvasnivalót. Egy idő után olyan messziről is fogsz tudni olvasni, ahonnan azelőtt nem.

Tapasztalat! Végül is hasonlóak a Bates-féle szemtornák is.

2010. júl. 14. 09:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!