Egyre jobban romlik a szemem. Mit csináljak?
Szia!
Mintha én írtam volna a kérdést! Ugyanígy jártam én is! Nekem ma 5.50 a jobb, 5.00 a bal szemem. A szem romlása, ha olyan kiskorban indul és nem betegség okozza 8cukor, vagy bármi), akkor olyan 24-25 éves korra állt meg (az enyém tavaly állt meg, most vagyok 25).
Ne keseredj el,a 4.75 nem olyan nagyon durva, mint gondolod, és a romlás mértéke is normális volt, nincs semmi kóros. Meg fog állni, egyes esetekben aztán öregkorig javul is :) Illetve ha megáll a romlás, akkor valóban műthető a szemed, tehát visszaállítható az éleslátásod.
Én is gondolkodom ezen, mert úgy néz ki, 10 év kontaktlencsézés után nem bírja tovább a szemem.
Megvakulni nem fogsz, ne aggódj, és szódásszifont sem kell hordanod, 10 dioptriáig van kontaktlencse meg vékonyított szemüveglencse.
Addig is szedj szemerősítő vitaminokat, azok sokat segítenek.
Csak akkor szabad új mínuszos szemüveget íratni, ha már egyáltalán nem látsz a régivel. Különben nincs megállás. Én egy sokkal gyengébb szemüveggel vígan elvagyok, mint amit 2 évente mérnek. Ha elfogadtam volna a mérések eredményeit, már sokkal erősebb szemüvegem lenne.
Amúgy a lézeres műtét megoldás lehet, de egyénileg kell megvizsgálni a lehetőségeket.
Genetika a válasz. Nálam is ez van.
3. osztályos koromban kezdett romlani a szemem, akkor 0,5-ös szemüveget kaptam, amit 8. osztályig nem is hordtam, de a végén már nagyon hunyorogtam. 9.-ben kaptam egy 3,25-öset, ezt már hordom, és most mehetek újra a szemészhez, mert minimum 4-es már a szemem. Nekem nem olyan súlyos mint neked, mert én 17 vagyok és talán 4-es a szemem. Szemtornával sokat lehet segíteni rajta, illetve nekem van Raszter szemüvegem, keress rá a neten, az is erősíti, vagy legalábbis csökkenti a romlás sebességét. Én mondjuk napi 6 órát is í gép előtt töltök, ez is szerepet játszik a romlásban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!