Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Mért romlik évről évre tovább...

Mért romlik évről évre tovább a szemem?

Figyelt kérdés

Kb. 1 hónapja vettük az új, mínusz 4-es szemüvegemet..de úgy érzem, hogy már megint romlott a szemem..már elegem van ebből az egészből, mert ha megyünk a strandra, akkor egyszerűen szó szerint nem látok semmit..

aki szemüveges , az tud nekem tippeket adni, hogy mit csináljak?? Már lassan 8 éve hordok szemüveget..már alig várom, hogy 18 éves lehessek, és elvégeztessem a lézeres szemműtétet, hogy levehessem ezt a szemüveget..és ráadásul nagyon drága ez a szmüveg. lencsével, és új kerettel együtt 40.000Ft-ot fizettünk..írjatok nekem technikákat, amivel javítani lehet a szemem, és hogy hogyan kell tenyerezni? és más hasznos dolgokat. Akupunktúrás kezeléseket lehet végeztetni ez ügyben Borsod Abaúj Zemlén megyében? a kontaklencse drága? mennyi időközönként kell újat venni, és lecserélni! Aválaszokat nagyon köszönöm.

2011. jún. 20. 12:01
 1/10 anonim ***** válasza:

Gondolom nősz, olyankor a szemed alakja is változik. (ezáltal romlik a fénytörési hiba is) Ezen nem lehet nagyon változtatni.

Nyugi a lézeres műtét segíteni fog...addig ki kell bírni. Nekem -13-as volt a szemem 18 éves koromra és én is megműtettem. Most mind a két szemem -1.5-ös, és 4 éve nem romlott semmit.

2011. jún. 20. 12:06
 2/10 anonim ***** válasza:
Én nekem is ez a problémám, h folyamatosan csak romlott a szemem... Aztán átváltottam kontaktlencsére, és azóta hála az égnek, nem romlott semmit!! Amúgy vannak különböző lencsemárkák, ezek szerint változik az áruk is. És havi lencsét használok, ami a régi szemdokimnál 30 000 Ft volt, most (1 éve) váltottam dokit, és ott ugyanaz a márka már "csak" 15 000 Ft havonta... Lehet, hogy segítene a szemtorna is, ill. egyél sok sárgarépát (sok A-vitamin van benne) :D
2011. jún. 23. 11:45
 3/10 A kérdező kommentje:

értem..tehát ha jól értem, akkor a kontak lencse drágább, mint a szemüveg...engem nem érdekel..csak szabaduljak meg a szemüvegemtől..egyébként 1.kommentáló!! hogy bírtad ki a minusz 13-as szemüveget? én nekem minusz 4-es van..és alig látok szemüveg nélkül valamit... egyébként [már elfelejtettem mit akartam..mindegy..

köszi a válaszokat..

sziasztok

2011. jún. 23. 14:18
 4/10 anonim ***** válasza:

Hát sokat nem tudok seíteni, csak együttérezni veled. énis hasonló cipőben járok... habár nem olyan durva, -2,57 a szemem, én azért még úgyahogy látok nélküle, de ha távolabb áll tőlem valaki, csak az alakjáról, meg a hajszínéről tudom felismerni, mert az arcár már nem látom rendesen... de én is alig várom a szemműtétet, hogy végre letehessem a szemüvehet :/ ha minden jól megy, nyár végén kaphatok kontaklencsét, csak nem tudom hogy fogom megszokni.

Nem gépezel véletlenül sokat? mert a monitor nagyon tudja rontani a szemet :/ az 1ik barátomnak is asszem -4es szemüvege van, és rengeteget ül a gép előtt, és megmondták neki h az teszi tönkre a szemét. ja, és normális napszemüveget kell hordani nyáron... én csak ezeket hallottam. :) kitartást :)

2011. jún. 23. 21:19
 5/10 A kérdező kommentje:

szerintem én egyátalán nem gépezek sokat egy nap a többi emberhez képest ..én olyan átlagos vagyok..leülök..és gépezek egy kicsit..(15-20 perc) , majd aztán kb. 3 órával később megint leülök ugyanennyi időre..ennyit képezek egy nap..szerintem ez nem sok..de ..segítsetek.. már ha eszembe jut, akkor görcsbe rándul a gyomrom, és sírni kezdek..ha eszembe jut, hogy EGY_KÉT HÓNAPJA vettük a szemüvegemet és már megint nagyon érzem, hogy nagyon homályosabban látok SZEMÜVEGGEL.. és nem tudom mit csináljak..tudnátok nekem ajánani teknikákat?? (tenyerezés, ingázás..stb.) amiket könnyen el tudok végezni otthon. nagyon köszi

(nem merem megkérdezni anyukámat , hogy el megyünk-e megint a szemüvegeshez..hogy együnk egy újat..annyit költöttünk most az elmúlt időszakban...ti mit tennétek?

2011. jún. 24. 11:59
 6/10 anonim ***** válasza:

Nem tudom, hogy van-e értelme 18 évesen megműttetned magad, mivel a szem kb. 22-24 éves korig még romlik (utána viszont általában nem).

Ezen nem tudsz változtatni, ez a "betegség" egyszerűen végigjárja a szokásos pályáját, elsősorban a génektől függ.

Amikor stabilizálódik, akkor meg lehet műttetni. Kontaktlencsét is hordhatsz addig.

2011. jún. 25. 03:44
 7/10 A kérdező kommentje:
köszi, de az orvosok mondják, hogy 18 éves kortól azt a műtétet már el lehet végeztetni..ők tudják..és előtte még lesznek alapos kivizsgálások, ami alapján megnézik, hogy szükségem lesz-e a műtétre, vagy még várjak..szóval amint betöltöm a 18-at , rohanok Miskolcra a műtétre..
2011. jún. 25. 15:47
 8/10 anonim ***** válasza:

15:47

Nem azt mondtam, hogy nem lehet 18 évesen műttetni, hanem azt, hogy nincs sok értelme 18 évesen műttetni, ha 22 évesen már megint 2 dioptriás szemüvegre lesz szükséged. Dönts ahogy akarsz, én szóltam.

2011. jún. 25. 16:46
 9/10 A kérdező kommentje:

én ezekről nem sokat tudok...de azért köszi, hogy figyelmeztettél..ha betöltöm a 18-at..majd mindent megkérdezek az orvosomtól, és ő felvilágosít majd.

köszi a válaszokat! :)

2011. jún. 25. 18:05
 10/10 Anyomika ***** válasza:
Öhm a szem qrvára nem nő de mind 1 egyetlen szervünk ami nem nő...
2011. júl. 6. 01:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!